Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Прекрасен свет?

Ова е мојот јубилеен 20-ти видео клип, воедно и последен, каде главната улога ја има Кловнот. Време е да му се заблагодарам на Кловнот за досегашната соработка, а ја користам и приликата да му се извинам за сите понижувања и трансформации низ кои мораше да помине за да ги оствари моите себични и луцидни фрустрации. Кој лик ќе биде земен на душа да ја игра улогата на Кловнот, ќе одлучува Собранието на РЖМ, на наредната седница.

Дотогаш, од извори блиски на „Рибаро ол мајти кикирики продакшн“ дознаваме дека квази анимациите кои фрустрираат милиони Хунзо-талибан следбеници долж животинското ни царство, ќе продолжат со несмален интензитет. Исто така одзнаваме дека политичките главендури кои ја реметеа естетиката на анимираните симпатикуси, ќе заминат во вечните ловишта. За тоа, што уште може да се очекува, изворите велат: сигурно ќе се оди на уште полоша и поаматерска анимација, можеби измиксана со реална камера и стоп анимација, а можеби и…

Во оваа Video over voice пародија на Wonderful World од James Morrison, сакав да се позанимавам со вонаби админстративците, нивните желби и неостварени соништа.

Видеото е објавено и во Окно.мк

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Би можело да те интересира:

Categories: Видео

Коментирај со Фејсбук:

2 Responses so far.

 1. ќе го има или не Кловнот и кој ќе биди земен на душа… Прекрасен свет? – http://ribaro.mk/wonderful-world/ [Ribaro.Mk]

 2. BobiYo says:

  Прекрасен свет? – http://ribaro.mk/wonderful-world/


Sponsors

 • Лиценца

  Creative Commons License
  Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
  Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
 • Пик

 • Категории

 • Архива