2.84 милијарди зелени

Good директно од The San Fernando Valley  – Porn capital of the world многу суптилно ги презентира статистиките податоци од кои се здрвува… здивот.   Дали бројката од 2.84 милијарди долари приход само од интернет порно е доволен предизвик за да ја видите Kelle Marie или пак Marie е причината за да ги видите бројките, оставам на душа ви:

(за секој случај еве линк до видеото)

Ако при гледањето на клипот ви бегаа податоците еве ги:
12 % од сите веб сајтови се порнграфски
25 % од сите пребарувања на нет се порнографски
35 % од сите данлоудирања се на порнографски содржини
секоја секунда 28 258 интернет корисници гледаат порнографија
секоја секунда се трошат 89 $ за интернет порно
секој ден 266 нови порно страници се појавуваат на интернет
Зборот SEX е најпребаруваниот збор на интернет.
Приходот на САД од интернет порно во 2006 година изнесува 2.84 милијарди долари
72 % од корисниците на интернет порно се мажи
28 % се жени
Има 372 милиони веб страни со порно содржини
3 % од нив се Англиски
4 % Германски
89 % се од САД
најпосетувана страница за возрасни е: adultfriendfinder.com
земји кои ја имаат забрането порнографијата: Саудиска Арабија, Иран, Бахреин, Египет, ОАЕ, Кувајт, Малезија, Индонезија, Сингапур, Кенија, Куба Кина, Индија.
Нај посетувани страни дневно:
1. MSN.com – 220 милиони
4. youtube.com – 196 милиони
49. adultfriendfinder.com 7.2 – милиони

145. NYTimes.com. – 4.1 милион посети дневно
Kelle Marie презентерка

***

Циле – баче, арен?!
Наместо да ни ја ветеше  Jenna Jameson & компани која ќе ни носеше 2/3 милијарди зеленаши годишно, Ти.. ?!

Знам бе дека каснам години, ама секогаш кога ќе се спомене бројка поголема од милиони „зелени“ мене на срцушот полничок ме потсеќава, зашо таков к*р каков шо кркавме ние од дебелио нема ни Jenna кркано!

Абе каде е сега дебелиот, го видел некој?

Врска: Svakodnevnica

Америте и Ние

clipped from komunikacii.net

По релативниот успех на својот документарен филм „An Inconvenient Truth“ бившиот потпретседател и претседателски кандидат во САД, Ал Гор (Al Gore), повторно „се амбицира“ да направи нешто ново и супер-демократски по што ќе биде запомнет (а не по изборите во 2000 г.), а овој пат тоа е телевизија чија програма би била целосно правена од гледачите, ала “You Tube”:

powered by clipmarks
Оди кај комуникации за да го читниш целиот пост на Сеад .
Јас нема да прашам до каде е светот стасан, а каде сме ние. Би било во најмала рака нонсенс да се очекува нешто такво кај нас.
Но, нема да бидам јас рибаро ако не ги искористам и искомпарирам погорните случувања со нашите :
Кој или кои се потенцијалните кандидати за Претседател на Македонија и пратат ли тие или нивните екипи(?) како се води преткампања за претседателски избори?
Што ќе ни понудат во својата програма или повторно тие ќе бркаат муви по бини и плоштади, а ние гревчиња ќе ги лапаме?
Имајте на ум господо потенцијални кандидати, листата на вечни и изветвени ветувања од типот на НАТО и ЕУ се стеснува. Можеби ќе не бидне во НАТО до тогаш, а ЕУ ќе  ни биде исто далеку како што е и сега.
Можеби е преурането, но ако ја следиме досегашната практика и искуство, пак ќе биде онаа народната „Касно стиже Марко на Косово Поље“.
Ајде, ајде, само да се жалело, па за тоа сте платени мајкуму, еве јас ве потсетувам, а динар ќар немам од тоа.
… А до тогаш, за нас обичните смртници  еве едена терапија што ја препорачувам на совет од En Vogue измиксани со Red Hot Chili Peppers:

Воскрес или апокалипса (Web 2.0)

Не ми е намерата да навлегувам во некаква религиозна заврзлама.
Јас во основа сум практичен сонувач – оксиморон, но понекогаш знам да сонувам и прераскажам чисто практични работи.
(…Хм…) можеби и не се баш само практични?!?

Се работи за WEB 2.0.

Прашањето е сега дали има потреба да се скептизира еден  револуционерен чекор кон светлата иднина (како што се прашува и Развигор во неговата извонредна колумна што ја препорачувам)?
Од друга страна Комуникации налетал на еден длабоко аналитички, а истовремено и мошне антрополошки клип и решил да го сподели со нас:
(бидеќи настаните на клипот се одвиваат многу брзо, прпорачувам да го снимите… овде има упатство како се снима клип од YouTube🙂

Се надевам обрнавте внимание на следниве делови од клипот, каде вели:

… Ther’s a blog born every half second
and it’s not just text…

Hello World!
We Are the Web!

… When we post and then tag pictures.. we are taching the Machine.. each time we forge a link we teach it an idea.. Think of the 100 bilion times per day humans click on a web – teaching the Machine… The machine is us
Digital text is no longer just linking information…
Hipertext is no longer the linking information…
The web is nol onger the linking information…
The web is linking people…
The WEB 2.0 is linking people,
… people sharing, trading, and collaborating.

We’ll need to rethink a few things:
– copyright
– authorship
– identity
– ethics
– aesthetics
– rhetorics
– governance
– privacy
– commerce
– love
– family
– our selves

Ако не ве интересира WEB 2.0 и што има да каже Michael Wesch, тогаш сигурно уживавте во музиката na – DEUS,  There Nothing impossible..

… А зошто насловот е: – „Воскрес или Апокаплипса?“
… Па ме замисли она дека:

– Ние треба одново да размислиме за  неколку работи…

идентитетот
приватноста
љубовта,
фамилијата,
ние самите

Шо знам, размисли и ТИ, да не речиш после не кажав.