Мојот rock friend Горан

Јануари (не ми текнува сеа датумот точно) 2005г.

Концерт на REM, Белград – Сајмиште. Студи кочан, а и снеже прска од лутина. Во автобусот со кој тргнавме од Скопје идеше и еден од младиве владици (да не не сака да му го споменам името?) и шо знам, тоа ми даваше чувство на спокој?! …Хм… тоа чувство и ден денес не можам да го објаснам, но како и да е…

Само што стасавме после 8 часа малтретирање во автобусот и таман имавме некој саат да го разгледаме Белград, ко Горан, ја изваде картата на град Белград и се попули минута две и ми вели:
– Сега треба да фатиме (лупам без веза) автобусот 67, па да се прекачиме на 103-ка па отаму со такси да стасаме на улица (пак лупам) Вренцислав Лички…

Му се пулам бледо и скоцкан, кај од седење во автобусот, кај од студ и го прашувам:

– А, кај че одиме бе Горан?
Да го купам Алан Форд бр. 128, ама ова ти е вонредно издание, ги имаше само 100 броја во цела Југославија – ми вели.
Си подголтнав, влегов во автобусот, па потоа и во другиот и … се молев да стасаме на концертот на време.

Горан има 42 години, стотина концерти зад себе низ цела Европа, илјадници ЦД-а и уште толку плочи, архивирана стрипотека… и што е најважно – НЕ Е ИЗМИСЛЕН, Горан живее во Штип.

Сигурен сум дека овде на блогосветов има илјадници „Горани“, но ова е мојот rock friend од Штип и го ПОЗДРАВУВАМ.

пс: Концертот беше лудница, два часа обоена журка од десетина илјади подзинати, и препотени,  ама ми се залепи едно српско лигле и ми заеба дестина минути.

За лиглето (маме му ебем, друг да ми каживаше…! ), ај друг пат…

Ич кур не ме боли, мој си е блогов, ако сакам и Селимова-Желчески че ги поздравам!!!

More site ve pozdravuvam i to na latinica!!!

ппс: Miopa, дај бе кажи пичка му матер,  бива то со youTube – то, шо го барав пред некој ден или не?…  а не овде категоризации си ми направил, па да има Клинчарскион повод да ме повикува на естаблишмент, елитизам или појма неам како имаше испомешано нешто… ?!?!?!

И Клинчарскио го поздравувам!!!