Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Хјустон, имаме проблем

Хјустон, имаме проблем

Ликовите во овој Спејс шатли со име Тралаладонија, сами се одбраа за да ја претставуваат нашата вселенска мисија. Разликата помеѓу Идиократијa и Тралаладонија е од морфолошки карактер и без еволутивни влијанија. Користени фотографии: Мите Кузевски од настанот #protestiram.http://goo.gl/nPylq Аудио: Idiocracy http://goo.gl/VHHU

Погрешивме ли – #протестирам

pogresivme li #protestiram

Моето лично видување за Протестите против полициската бруталност. Искористени се и сите видео снимки испратени за поддршка на протестите, како и други снимки и фотографии. Kомпилациското видео од сите партиципиенти кои испратија видео со поддршка за #protestiram можете да го погледните тука .

Remember – remember the 8-th of september

karolina leta

Како оваа шарада од парада, што ја викам Инуендо се најде во сценариото на Anonymous, не е тешко да се претпостави. Но, зошто броенка, побогу? Поставено и на Окно  

Табу #protestiram

sit-down-shut-up-season-1-episode-5

“A taboo is a strong social prohibition (or ban) relating to any area of human activity or social custom that is sacred and forbidden based on moral judgment and religious beliefs.” – Википедија Ако за социјалните мрежи и дел од традиционалните медиуми темата #protestiram  е главен настан, тогаш зошто Протестите се табу кога се работи за јавните личности, експонирани (т.е. експлоатирани) медиумски  [ Read More ]

Sponsors

  • Лиценца

    Creative Commons License
    Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
    Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
  • Пик

  • Категории

  • Архива