2.84 милијарди зелени

Good директно од The San Fernando Valley  – Porn capital of the world многу суптилно ги презентира статистиките податоци од кои се здрвува… здивот.   Дали бројката од 2.84 милијарди долари приход само од интернет порно е доволен предизвик за да ја видите Kelle Marie или пак Marie е причината за да ги видите бројките, оставам на душа ви:

(за секој случај еве линк до видеото)

Ако при гледањето на клипот ви бегаа податоците еве ги:
12 % од сите веб сајтови се порнграфски
25 % од сите пребарувања на нет се порнографски
35 % од сите данлоудирања се на порнографски содржини
секоја секунда 28 258 интернет корисници гледаат порнографија
секоја секунда се трошат 89 $ за интернет порно
секој ден 266 нови порно страници се појавуваат на интернет
Зборот SEX е најпребаруваниот збор на интернет.
Приходот на САД од интернет порно во 2006 година изнесува 2.84 милијарди долари
72 % од корисниците на интернет порно се мажи
28 % се жени
Има 372 милиони веб страни со порно содржини
3 % од нив се Англиски
4 % Германски
89 % се од САД
најпосетувана страница за возрасни е: adultfriendfinder.com
земји кои ја имаат забрането порнографијата: Саудиска Арабија, Иран, Бахреин, Египет, ОАЕ, Кувајт, Малезија, Индонезија, Сингапур, Кенија, Куба Кина, Индија.
Нај посетувани страни дневно:
1. MSN.com – 220 милиони
4. youtube.com – 196 милиони
49. adultfriendfinder.com 7.2 – милиони

145. NYTimes.com. – 4.1 милион посети дневно
Kelle Marie презентерка

***

Циле – баче, арен?!
Наместо да ни ја ветеше  Jenna Jameson & компани која ќе ни носеше 2/3 милијарди зеленаши годишно, Ти.. ?!

Знам бе дека каснам години, ама секогаш кога ќе се спомене бројка поголема од милиони „зелени“ мене на срцушот полничок ме потсеќава, зашо таков к*р каков шо кркавме ние од дебелио нема ни Jenna кркано!

Абе каде е сега дебелиот, го видел некој?

Врска: Svakodnevnica