Фирерот, реакцијата за пратеничките листи

firerot za post

Која била реакцијата на Грујо, откако разбрал каква ујдурма му спремиле со пратеничките листи, овие од СДСМ.

Анимацијата и адаптираното сценарио, е моја креација.

Сценариото: Ова се последните информации добиени од анкетите за изборите.
Растечкиот тренд на нашата партија и Хорхе продолжува.
Во прилог ни оди тоа што никаде го нема Бранко, а Заев и компанија без него, не знаат кој пат да го фатат.
Комуњариве ги истакнаа ли кандидатските листи за пратеници?
Фиреру…
Листите…
Листите ги истакнаа, но не се како што очекувавме.
Затечени сме – никој од извиканите комуњари не е носител на листа.
Нека останат само шефовите на штабовите и брачед ми.
Како е можно ова бе?!
Зошто ме лажете дека сè е во ред?!
За кој курац ги плаќаме новинарскиве проститутки кои
сега ми дремат пред канцеларија?
Сите медиуми ги имаме под контрола.
Како е можно никој од нив да не разбрал каква ујдурма ни спремаат Заев и компанија.
А, Цаци и Сарма, каде беа? N ели тие дознаваат први за тоа што се случува кај комуњариве?!
Фиреру, Цаци била на маникир, а Сарма се прејал толчени пиперки.
Сакаш да кажеш му сметал меот, не можел да слуша?!
Фиреру, смрдел корнел на лук, му било срам…
Немој само да ми кажуваш дека Сарма имал срам од нешто?!
Тој не знае што значи тоа срам.
Сети се само како ги изорганизира контрапротестите за Мартин, со тоа плавото пичлаче шо пелтечеше пред камера.
Под итно да најдите начин како да ја смеениме стратегијава и да почниме да ги оцрнуваме новиве.
Мора да им накалемиме афери на Шилегов и компанија. Ако треба ќе ги направите и грчки колабористи, море и Сталинисти!
И на оној дебелиот уредник на Канал 5 и република, што кисни по цел ден на Фејсбук
Кажете му дека цела Европа ни се смее за глупоста што ја тресна со штосот за промената на името на Стево

А Хорхе
Кој го остави јаден Хорхе, сам да се шета по телевизии?!
Треска Хорхе глупости ко недоветен кај Бурекот во емисија:
Вели, Казакстан бил голем колку цела Европа.
Вели, Жак Ширак, бил претседател на Америка.
Се фали дебилот дека гркот го поздравил со Калисперас, а овој му вратил – о Скопјанос.
Смири се миличка. Ти си го имаш Пустец како адут.
Резервирајте авионски билети за Панама, во еден правец.
Најверојатно Балканов ќе ни биде тесен за бегање.
Катастрофа.

Слободно можете да го преземете видеото и да му закачите ваш текст од следниов линк: https://vimeo.com/37529101

Влог: Досие – Именденска б.б.

Тониќ му испраќа писмо на Премиерот со детали од евентуалното исценирано гостување во емисијата…
Сценариото е обработено од повеќе аспекти и треба да ја прикаже наводната опсесивна љубов на народот спрема својот премиер.
Како дошол предлогот на Тониќ во рацете на интернетџиите…?

Што е превземено…?

Погледни:


(За превод на македонски, клик на стрелката во десниот долен агол на плеерот, и одбери “CC”)

линк, ако сакаш да ја видиш целата содржина на документот за која е врзано сижето во филмот.

Technorati tags: , , , , , , , , , , , , ,