Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Белото белило во бело

Трешти во крик урбаниот копнеж. А околу само белилото од заслепената светлина успева да вирее бескорено, концентрирано од сенешто и единствено. Ветвата белина низ вечното белило се повторува. Безличните белини во вечното белило се уобличуваат а толку малку усеничуваат а толку повеќе се аморфни и исчезнуваат, а се забележуваат. Пласти белилото вечити сеќавања. Тежни белилото  [ Read More ]

Поезија на поезијата за вечните: One strange day “The anknownsoldier” said to himself: Why “People are strange” and why they are bound up with there own “Cristal ship” who is usurped only for himself? There was no answer. There was a spark, like when “Riders on the storm”-“Waithing for the sun”, spark in a shape  [ Read More ]

Sponsors

  • Лиценца

    Creative Commons License
    Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
    Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
  • Пик

  • Категории

  • Архива