Мојот Обичен Не Обичен Ден

mojot-den.jpg

Читав така по нетов и кај Комуникации наидив на многу интересна информација. Информацијава не ја пренесувам дека ми се виде само интересна, туку и дека можеме и ние, овде  да ја примениме. Зошто да не?!
На Британците им текнало да направат една архива од личните дневници од еден определен ден, на сите кои сакаат да ги споделат своите дневни случувања со другите. Ако те интересира да видиш, а интересно е, како им е тоа замислено, појди на овој линк, читни, па таму- во горниот десен агол кликни кај што пишува:
„VIDEO AND AUDIO NEWS
Find out how you can make history“
и ќе ја слушниш цела нивна идеја.
Ова е мојот  предлог:
Во четврток 16 Ноември секој да си води личен дневник и она што сака да го пренесе, да го сложи (во од прилика три-четири реченици) и да го пушти како коментар на еден блог кој ќе го отворам само за таа намена. Финтата е тоа да биде искуството баш од четврток па колку и да ни бил обичен тој ден. Колку по обичен денот толку по необичен, велат Британцине и имаат право, ако размислиш подобро.

Значи блогот ќе биде отворен од четврток 16 Ноември во 12:00 часот а ќе се затвори заклучно со  сабота 18 Ноември во 24:00 часот.

Името на блогот е: ЕДЕН  Д ДЕН,
а отворен за коментари ќе биде на 16 Ноември.

Замисли само која смеа би била по да речиме десетина или триесет години од сега кога ќе ги читаме нашите дневници.
Цела финта е дека денов е избран случајно и дека е само дневник од еден ден а од многу луге. Убаво би било сите што ќе решат да го испратат својот  личен дневник да имаат свој блог (ова само како предлог), заради веродостојност…

Паролата е: Е не, само Пинчер че има дневник!!! 🙂