Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Житието на #Жон

za post

Житието познато како „Книгата на лажгите“, е пронајдено во центарот на светот – во првата преткомора на бунарот во Паљурци. Според житието, токму #Жон е креаторот на секогаш надградената книга на лажгите: „Дивоградба во 100 жабокркори“. Житието е познато и под името – Житието на #Жон. Она што некогаш беше Кловнот, сега и понатаму ќе  [ Read More ]

Вагиналка

vaginalka - Ribaro

Вагиналка е пародија на песната Слатка мала од Lady Jelena Petosevic. Од хигиенски и високодржавни причини се препорачува овој спот да се консумира со затворена уста. Вагиналка from ribaro on Vimeo.

nikola 005

На овој видео клип [+/- 18], музика и текст на Lady Jelena.Petosevic, слободно можете да дркате. Моите права на оваа пародија воопшто не се воздржани.

Господин Идентитет

ovca ragja

  Во упатството за употреба не пишува зошто Марина Абрамовиќ сака да ви го претстави Господин Идентитет преку мојов видео перформансот, но сепак го направи тоа. Во упатството за употреба пишува дека рокот на употреба не е втиснат во кодот на Господин Идентитет, туку дека тоа треба Ти да го направиш.

Ну погоди – Тераса

nu-pogodi---terasa_3

Во исчекување на падот на вториот сателит на НАСА, Волкот ѝ ја раскажува на Лоба сагата за нашата Тераса. Ќе грмне ли овој пат на вистинската локација, или стадото пак ќе ликува? Објавено и во Окно

Свирипичинска бб.

Sviripicinska bb.

За настаните на Кале видени низ моја диоптриа, ја анимирав и адаптирав една од најискористените сцени на легендарниот Dounfall. За да се појави преводот, од плеерот одберете “CC”. Што точно се случува на Свирипичинска бб. никој нема да дознае, но реата почна неподносливо да штипи. Дали Газазова ќе се налути што нема улога, колку Карло ја  [ Read More ]

Sponsors

  • Лиценца

    Creative Commons License
    Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
    Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
  • Пик

  • Категории

  • Архива