Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Медиумоманија

ribaro-mediumomanija

Таа од 1992 до денес, пак си е девојче. Не и даваат да се замоми лошите чичковци со волшебните стапчиња. А, што ни преостанува нам… Објавено и во Окно линк

ВМРО ло-ло-ло…

vmro-lo-lo-lo-1

Во овој видео пост: Големото уво на малодушниот братучед во акција. Кој е тој што се дрзнал да им ги ремети херците…? Или во превод: мојот крик за скандалозниот Орвеолов „Закон за електронски комуникации“. Објавено во okno.mk – линк

It’s Oh So Quiet – Шшш…

sssss-ribaro

Оваа видео анимација е бура од тишина и поставува неколку дилеми кои се емоционално единствени. Сум заглавил на не/искажаноста на доброто духче и прашувам: – Дали добриот дух има говорна маана и затоа е недоречен, не разбира овоземски, или навистина колаборира молчешкум мајчиниот? Објавено во okno.mk – линк Се обидувам да се замолчам, затоа и  [ Read More ]

Анд Тхен

and-then

Ода на пародијата, или голгота на радоста? Пародија на Одата, или радост на голготата и сите можни кирилично-латинични варијации помеѓу и на патот кон ЕУ. Објавено во okno.mk – линк

PIC_0459

Основно е да имаш желба, софтвер, простор за хостирање и постирање, а сé друго е на совеста на бабарогите, сеништата скриени во плакарите и на монтипајтоните што ги носиме со себе. Токму тоа ми прави најголемо задоволство, а особено аудиоактерската изведба кога си седам дома и реплицирам со мониторот по 120 пати за два реда  [ Read More ]

Ostavete-go-mecenata-2.preview

Ви текнува на Chris Crocker и неговата Leave Britney alone!? Е, овде главна улога е нашиот Бритни – мецената семакедонски! Објавено во okno.mk – линк.

Sponsors

  • Лиценца

    Creative Commons License
    Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
    Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
  • Пик

  • Категории

  • Архива