Гола Libra

GOLAОва е Libra-та за која се држеа – аргументирано, блогерите кои беа „За“ и „Против“ Протестите за Визниот Режим.

Едни се држеа за левиот а другите за десниот тас.

Јас, да бидам искрен, радо би ги ЗГРАБИЛ и двата „таса“.

Зошто?

Затоа што знам дека, кој и да натежни ние пак ќе го кркаме куро. Вака барем че си останам со полни раце.


Ова се аргументите на блогосферата:

Протести „ДА“ (за левиот „тас“) – се изјаснија:

Panta rei (1, 2): … Визите се реален проблем на цела држава, а со седење на тросед и мрчење не се постигнува ништо. Најлошо е кога човек ќе се помири, или ПОКОРИ, како сакаш. Од тоа уште полошо е ако се работи за млад човек. А од тоа уште полошо е ако друг не му ја скршил волјата, туку тој сам се откажал од неа!

Волан: … Одсекојпат сметав дека осем исполнувањето на техничките услови за безвизен режим со ЕУ (соодветен пасош, соодветни гранични премини, договори за реадмисија со земјите на ЕУ и незнам што се уште) – мораме да вршиме притисок и со други средства – разни кампањи – протести па ако треба и големи митинзи…

ХулаХопа: … драги мои пријатели …. или ќе дремеме …. или ќе им одржиме лекција …. наше е …. ХулаХопа ќе свири на шупелка пред Амбасада ….
па сеа види ти …  шо ќе праиш

ВББ: … ФАКТ Е ДЕКА ЕДЕН ПРОТЕСТ МОРА НЕКОЈ ДА ГО ОРГАНИЗИРА, иначе ќе дојдат петорица. Кога вакви големи организации стојат зад него нормално ќе се собере и поголема маса. Понатаму аргумент е исто дека ако не се бунат луѓево ш’о очекуваат онда? Ако се сеќавате Тајванка требаше да ни дојде да не’ научи како да протестираме против нехуманиот однос на Грчкиот конзулат, се сеќавате?? ЕПА ТОА Е ТОА, ЈА НЕЗНАМ ВИШЕ Ш’О ДА МИСЛАМ, ЌЕ ГО ЕДИТУВАМ ПОСТОТ ЌЕ МУ ДАДАМ ЕДЕН ПОНЕУТРАЛЕН ИНФОРМИРАЧКИ ТОН ПОШ’О више со овој народ не се знае никад ништо.

DUKI: (дел од поема) …Дали ќе ги скршиме вавилонските канџи дали ќе ги срушимеевропските пранги…

albanac: Го подржуваме акцијата против визниот режим.Младинскиот Форум на Демократската Унија за Интеграција во својата програма меѓу другото го има и вметнато и прашањето за укинување на визниот режим во кој нашата држава се наоѓа во таканаречената ,,ШЕНГЕНСКИ ЗИД…

Блогот на Јован: 9ти Ноември е ден за протест, против сите гњаважи со визи, за достоинство на сите нас. Држат сите забелешки, но ова не е ниту време ниту место да се решаваат други и туѓи проблеми…

KIMI: (има две интересни анегдоти)

Arwena: Не сакам да бидам уште една тула…

Протестот (со постови) го подржаа: jadiburek, waterlily, Viza Fajter-блогот на организаторот, cartOOns,stingEYE, all_is_half, nearen, MastermindMK, Spartak, Кλειστοφοβίа, Кичевчанец

…                                    …                                     …

– Протести „НЕ“ (за десниот „тас“) – се изјаснија:

Bukarski: … ви се обраќам и вам, на вас ебaни татини синови со студентски функции криминално обезбедени благодарејќи на “вештото раче“ на рекетарите и обезбедувањата на вашиот партиски шеф (при полнењето на изборните кутии) каде функција “водач на студенстки сојуз“ ви претставува битна ставка CV-то на идната вашата политичка кариера.

знајте, вие сте рак кој непрестано метастазира и брзо се шири и ја полни главата на младиот и чист студентски ум, и го контамира со вашиот полжавски опортунизам, цинизам и макијавијализам.

единствено се ангажирате кога добивате зелено светло т.н. ДИРЕКТИВА ОД ГОРЕ…

Зомбификација: … Нема да излезам, затоа што не сакам да се чувствувам како политички изманипулиран „тапанар“.А така се чувствуваа многу мои познаници кои излегоа на срамните „студентско-ученички протести“ предводени од нашиот сегашен министер за надворешни работи…

аНТИблог: … Искрено? Ништо не ми значи ова. Кој кур ќе ми е олеснување на визниот режим кога немам пари да патувам? Се осеќам ко кретен…

IACOVIBUS: … Чекор понапред, спасот не треба да се бара надвор. Спасот е тука, од нас и во нас. Кога ќе успееме да направиме дома да се чувстуваме како во Европа, никому нема да му се сака да оди во Европа, или било каде…

Мечето Ушко: (преку интересна парадигма… ).

..

Вуна: (се држи за двата, ама мава накај левиот „тас“:): … Значи, на протестиве ќе присуствувам, заради масовност.. онака, да се дешава нешто.. што во ниту еден момент не значи дека сум им прогледал низ прсти на тоа лоповско-полтронско дувло наречено Студентски сојуз…


Па сега, бирајте вие…!  Го сакате: левиот, десниот или и двата  цицлести таса од „Гола Libra“ би ги  ЗГРАБИЛЕ?!?

Силата на блогерот и „неверни“ Развигор

art-in-your-hands-.zip.jpgОбјективно разочаран од постот на еден од најетаблираните (незнам дали е правиот збор?) и за мене еден од најценетите блогери кај нас Развигор, дојдов (на мое огромно задоволство) до експресна демантирачка информација на неговата „несреќна“ констатација.

За што станува збор:

– Довчерашната Шведска министерка за трговија  Maria Borelius, е сменета од функција. Заслугите за тоа ги има еден блогер кој ја открил целата афера.

За повеќе и линк, трк кај КОМУНИКАЦИИ од каде што дојдов до демантот што го заслужи „Неверни“ Развигор.