Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Prickles ‘n goo

А, по форма или по содржина?

По форма (знам) сум prickles, а по содржина (мислам) goo.

Што сум, односно што е она што преовладува или што го дефинира субјектот… формата или содржина? Појма немам, да ти кажам право и не се замарам со пивтиесто-бодликави дилеми. Гледам да си го накркам мешето, да ја сочно опцујам комшивката и слични егзистецијални навики.

Празен сум, велиш, а?

Не бе, полн сум со празни фрази, но таа заситеност е толку празна што просто блика од празност – цури од заситеност… Тој сум де јас, или таков сакам да ме видиш. А што ќе ти сум вистинскиот, кога таков не знам ни самиот што со себе.

Еве сум – на: шутирајме, кубиме, скоцкајме, округлиме… сe прави ми, но не буди ме!

… А ти, ќе се рабудиш ли?

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Би можело да те интересира:

Categories: Разно

Коментирај со Фејсбук:


Sponsors

  • Лиценца

    Creative Commons License
    Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
    Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
  • Пик

  • Категории

  • Архива