Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Од Cabaret до Кабаре

Од Cabaret до Кабаре

Ова видео  за медиумската пералница и гротесната велесушална, е ин мемориам на Роберто Беличанец, кој знаеше да се носи со иронијата во нас. Ако иронијата побараше од мене да изведам дефиниција, тогаш ова видео е мојата верзија. “Tomorrow Belongs To Me” пак, од филмот “Cabaret”, е иронија сама по себе. Ако се земе и дека авторот на текстот Fred Ebb, е ем евреин и ем педер, тогаш можете да извлекувате поенти од Cabaret и назад до Кабаре колку што сакате.

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Би можело да те интересира:

Categories: Видео, Медиуми

Коментирај со Фејсбук:


Sponsors

  • Лиценца

    Creative Commons License
    Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
    Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
  • Пик

  • Категории

  • Архива