Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Ма дај

tumblr_lytskoHmv71r6i8sd

Ако сега пишував во стихови, ќе пишев  – кога сега би напишал стих.

А, кога би пишувал стиховито, ќе мислите – еве го, пак инсомничав .

Ма дај?!

Моите стихови никогаш не би ги оптеретил со тебе.

Можеби со тебе?

Ма дај?!

Ако се оптеретиш доволно, или ќе се самопарафразираш, или ќе ги броиш табовите, таму помеѓу два изгубени неврони. (табот неврони е трет од лево на десно).

А кога не би изгубил толку насушни неврони, никогаш не би го употребил она „самопарафразираш“.

Ма дај… легни си?!

Легни си.

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Би можело да те интересира:

Categories: Поезија

Коментирај со Фејсбук:


Sponsors

  • Лиценца

    Creative Commons License
    Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
    Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
  • Пик

  • Категории

  • Архива