Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Името, името, името…?

eu, macedonia, madonna

И името е најмалиот проблем. Ова не е пародија. Искористени се снимки од Brif.mk, од Собраниската лакрдија кога ги тепаа пратениците од опозицијата, истовремено испомешани со инспирации од спотот American life од Madonna.

Овој клип е од два дела. Првиот дел е намерно сурово необработен, зашто сериозноста и случувањето во Собранието на РМ не трпи никаква пародија и анимација, а вториот е анимирана поддршка на апсурдноста со која се обидуваат да нè деконцентрираат – замајуваат.

Името, името, името from ribaro on Vimeo.

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Би можело да те интересира:

Categories: Видео

Коментирај со Фејсбук:

5 Responses so far.

 1. Името, името, името…? [RibaroMK] http://t.co/dznkU5h7

 2. BobiYo says:

  Името, името, името…? – http://t.co/9PGHMERP

 3. Aleksandar says:

  RT @ribaro: Името, името, името…? http://t.co/i5mSjJ3z

 4. Името, името, името…? [RibaroMK] http://t.co/dznkU5h7

 5. @mitev89 @Arheoblog @salatoski @bobanj thnx za spodeli (http://t.co/VsEunGHN)


Sponsors

 • Лиценца

  Creative Commons License
  Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
  Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
 • Пик

 • Категории

 • Архива