Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Archive for the ‘Разно’ Category

425732_307988209259125_307946679263278_882777_191703192_n

Да и помогнеме на Тодорка Наумоска – Димески родена 02.04.1981 од Прилеп, која боледува од Cirrhosis Hepatitis Immunogenes (автоимуан цироза на црниот дроб) и има потреба од трансплантација на црн дроб во Турција, операцијата чини 60.000 евра. Подајте рака и подарете живот. Со секое ваше јавување на: 077/143-314 070/143-110 и 075/143-750 донирате 100 денари, или  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели
meditate

Скоро 200 години се поминати од денот кога Томас Џеферсон, еден од татковците на САД, во своето писмо до Ајзак Мекферсон ќе напише: „Оној кој добива идеја од мене, добива упатство без да ме осиромаши, исто како што оној кој од мојата ламба ќе го запали својот оган, добива светлина без да ме затемни мене“.  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

M‘чам… уште тро

Мораш прво да го погледнеш клипот! Остај шо кажуваат и не/зборуваат овие од видеово, туку, ќутат бе, мумии. А толку многу мислат дека имаат да кажат, или кажале чинат. На кого ве потсеќа ова, а? Можеш да изнаремпаш милион прашања и извичници да констатираш, комплетираш, редови да корегираш, но… … Но друго е кога ќе  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Национален идентитет

Колку сме исти, а сепак различни. Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели Tweet

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

k5ubtrnq2f Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели Tweet

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Prickles ‘n goo

А, по форма или по содржина? По форма (знам) сум prickles, а по содржина (мислам) goo. Што сум, односно што е она што преовладува или што го дефинира субјектот… формата или содржина? Појма немам, да ти кажам право и не се замарам со пивтиесто-бодликави дилеми. Гледам да си го накркам мешето, да ја сочно опцујам  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Sponsors

  • Лиценца

    Creative Commons License
    Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
    Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
  • Пик

  • Категории

  • Архива