Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Archive for the ‘Разно’ Category

10501589_10203790640193836_2593516723628180297_n

Гостински пост на Елена Николовска: „Синоќа се возев со такси (да, да, повторно јас со моите “такси приказни”) и уште не сме тргнале прописно, таксистот ме прашува дали сум ја читала книгата “Тесла метаморфозис”. Не го ни интересираше одоговорот, едноставно си почна да си раскажува за книгата и за тоа како преку неа научил за  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Еден од нас мора да замине

10659145_10204940417454610_7627016948627201857_n

Гостински пост на Ирена Цветковиќ – Фемгерила ЕДЕН ОД НАС МОРА ДА ЗАМИНЕ Има еден миг, еден момент кога секому му дошло да врисне „Доста е!“, „Јас не можам повеќе. Заминувам од ова“. Знаете, она кога си во мачна врска, насилна, релација во која едната страна ве полни со себеобвинување за сите животни падови и  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Заспаниот разум раѓа чудовишта

12243400_428367257353725_741512111592813096_n

  Симона, ќе ми резервираш ли четири билети за во среда? Фризираниот Нетмобил со мотор од Ауди А3, е регистриран за петмина, а ние бевме четворица на пат за Скопје. На пазарчето во Росоман застанавме да си купиме гајба свежо набрани желби и милион и седумстотини илјади глинени граѓани. Граѓаните ни се чинеа бајати, па  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Occupy University – first day

16502728852_62dafaf62d_z

Small introduction: The Student Plenum – an informal student organization, uniting the biggest progressive core of students in Macedonia, expressing dissatisfaction with the latest reforms of educational systems which destroy the autonomy of the universities, and dissatisfied with the way the government treats their requests (the amendments of the law were adopted at 3 am  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели
15883560223_0c00ecb746_z

Мал вовед: Студентскиот пленум – неформалната организација на студентите, која го обединува најголемото прогресивно јадро на студенти во Македонија, незадоволна од новите реформи во образованието со која се губи Автономијата на Универзитетите и незадоволни од начинот на кој власта се однесува со нив и нивните барања (измените во законот се донесоа во 3.00 часот наутро,  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Што беше тоа Твитер?

2.jpg

Аха.. мислиш на онаа Социјална мрежа, каде сега сите се андерграунд – длабоки интелектуалци, и сега главен и неминовен услов да те прифати „заедницата“ е да кажиш дека овие на Фејсбук се тешки глуперди и дебили; Да одиш на Твиитап – Твитер збиранките, каде пак мора да имаш спремено бар дваесе урбани фори, да климаш  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Sponsors

  • Лиценца

    Creative Commons License
    Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
    Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
  • Пик

  • Категории

  • Архива