Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Archive for the ‘Став’ Category

21-06-10cicki1

Предизборна медиумска калакурница 2011, би бил поднаслов на постов. Што се случува: Во 5 минути до 12 часот, се сменуваат правилата на маркетинг огласувањето. Во 4 до 12 се бараат оправдувања. Во 3 до 12 се објавуваат промените. Во 2 минути до 12, веќе се чувствува мирисот на кешот. Во една минута до дванаесет, ништо  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели
ribaro na it.

Ова се прашањата: – Зошто ја одбра видео формата за изразување, видео блог наместо стандарден блог? Дали тогаш мислеше дека луѓето повеќе ќе гледаат одошто да читаат? – Зошто одбра алијас, дали Рибаро на веб е различен од Јане Ѓорѓиоски? Какви се реакциите на луѓето кога ќе го сретнбат Рибаро? – Дали во Македонија е  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

ВМРО ло-ло-ло…

vmro-lo-lo-lo-1

Во овој видео пост: Големото уво на малодушниот братучед во акција. Кој е тој што се дрзнал да им ги ремети херците…? Или во превод: мојот крик за скандалозниот Орвеолов „Закон за електронски комуникации“. Објавено во okno.mk – линк Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели Tweet

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели
zRJ

До Претседател на Собранието на РМ Претседател на Владата на РМ Претседател на Комисијата за транспорт, врски и екологија при Собранието Сите пратеници во Собранието на РМ Министерство за транспорт и врски на РМ Почитувани, Врз основа на експертската анализа на Предлог-законот за измени и дополнувања на Законот за електронски комуникации, мислењата на релевантните заинтересирани  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

It’s Oh So Quiet – Шшш…

sssss-ribaro

Оваа видео анимација е бура од тишина и поставува неколку дилеми кои се емоционално единствени. Сум заглавил на не/искажаноста на доброто духче и прашувам: – Дали добриот дух има говорна маана и затоа е недоречен, не разбира овоземски, или навистина колаборира молчешкум мајчиниот? Објавено во okno.mk – линк Се обидувам да се замолчам, затоа и  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели
PIC_0459

Основно е да имаш желба, софтвер, простор за хостирање и постирање, а сé друго е на совеста на бабарогите, сеништата скриени во плакарите и на монтипајтоните што ги носиме со себе. Токму тоа ми прави најголемо задоволство, а особено аудиоактерската изведба кога си седам дома и реплицирам со мониторот по 120 пати за два реда  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Sponsors

  • Лиценца

    Creative Commons License
    Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
    Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
  • Пик

  • Категории

  • Архива