Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Archive for the ‘Став’ Category

Љубов Орлова 2.0

Ljubov.jpg

Според најновите информации на The Independent, бродот на духови „Љубов Орлова 2.0“  за кој се претпоставува дека е со површина од 25.713 километри квадратни и полн со стаорци канибали – 2.114.550 стаорци по последниот попис (извор Хомеровата Одисеја и Библијата), и плови по меѓународните води повеќе од 2000 години, навистина постои. Никој не знае каде точно е упатен  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Мртовечко сокаче

rosemarys-baby

Претпоставувате ли зошто во вечерашната претстава „Швејк во Втората светска војна“, главниот лик – Швејк (Владимир Ѓорѓијоски), не се појави да ги собере аплаузите откако заврши претставата, а на претходната буквално го измолкнаа од сцена колегите кога беше завршниот аплауз, зашто и тогаш упорно објаснуваше дека оваа претстава не е театар, туку она што ни  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Швејк

Svejk vo vtorata svetska vojna plakat

Ја гледавте ли „Швејк во Втората светска војна“ од Брехт, а во режија на Мартин Кочовски и Прилепскиот Театар? Летаа шамари, директни тупаници во размрсулавените носеви летаат, и тоа на сред Прилеп, во закрпената театарска сала на „Војдан Чернодрински“. Вистина е! На клоци бевме кренати. Како мрши, како зомби тетерави изгубени во простор-времето нè напика  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Хитлер, слободен за преземање

Hitler prochisteno 004

Ова е моја адаптирана анимација од епската сцена од филмот за Адолф Хитлер – Downfall.  Од овој линк (десно долу во категоријата About this video), можете слободно да го преземите и да го адаптирате видеото со ваш превод. Лиценцата вели да го наведите изворот, па ако не ви е тешко, пишете само кој е заслужен (www.ribaro.mk)  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Бабата

394433_279289195451802_100001121712114_660505_1337837306_n

„За сите нас, на кои од лицемерната бабетина ни се превртува во стомак и не ни се пали кандилце!“ Потоа следеше коментар на Катерина Колозова: „јас се солидаризирам со бабата – бабата сме сите ние!“, па дополни: Потоа се надоврзаа кометари На други профили имаше: Бабата личност на годината, Бабата херој на денешницата… Тоа ме натера  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Табу #protestiram

sit-down-shut-up-season-1-episode-5

“A taboo is a strong social prohibition (or ban) relating to any area of human activity or social custom that is sacred and forbidden based on moral judgment and religious beliefs.” – Википедија Ако за социјалните мрежи и дел од традиционалните медиуми темата #protestiram  е главен настан, тогаш зошто Протестите се табу кога се работи за јавните личности, експонирани (т.е. експлоатирани) медиумски  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Sponsors

  • Лиценца

    Creative Commons License
    Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
    Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
  • Пик

  • Категории

  • Архива