Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Archive for the ‘Став’ Category

Ајде!

ajde-izv-crven

Еве како го доживеав иницирањето на оваа граѓанска платформа со цел ПОЛИТИКАТА КАЈ ГРАЃАНИТЕ. Нека остане запишано: На #Ајде! имаше интензивно споделување на енергија. Имаше и симболика во местото и начинот, па и во датумот. Имаше симболика и во 123те столчиња кои сами си ги носевме, а и во токму толкавиот број на луѓе сплотени  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Ме цензурираа

Censure

Ме цензурираа! Видеото „Ти се Македонија – Проект на студентите на Р. Македонија“, (линк до цензурираното видео: http://youtu.be/P11uVKNRcNg), инаку, вторoто видео од трилогијата за студентските протести на тема ‪#‎СтудентскиМарш,‬ веќе не можете да го гледате на мојот канал на YouTube. Од YouTube, ме известија дека извесен “zoreski” пријавил “copyright takedown notice”. Прво мислев да не се заморувам  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Јас – соросоид

white

Пролет. Ми стои насловов во драфт постови на блогот уште од пролетта. И пост на ѕидот на Фејсбук виси со истиот наслов уште од не знам веќе која беше пролет наназад. Од пролетта, па наваму, ништо се нема сменето, освен што архивата на блогов, а посебно таа на Фејсбук и Твитер, ми се има мултиплицирано  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Пепелашка и килимот камелеон

cinderella-pumpkin-large

Еве, веќе неколку дена се обидувам да ги послушам советите на пријатели добронамерници и да се сконцентрирам на суштествените проблеми што нè прогонуваат, наместо на Бобојадата во Старо-грдиот… Се обидувам, мајке ми се обидувам, ама колку повеќе се трудам, толку губам концентрација. Мора да е од флешовите. Тие флешови со насмеаните ликови од синиот килим  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Пимен

Millerite_1843_chart_2

Ова е една кратка Фејсбук не хронолошка ретроспектива за ставовите на Дедо Пимен (во понатамошниот текст само Дедо). За неговата харизма, за неговата храброст и за надежите на нас завалиите – итри будалести и секакви – претставително непретставителни слободарски агностици, верници и атеисти и друга теистичка и атеистичка народна лековерна багра. Овде не раскажувам јас,  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Што беше тоа Твитер?

2.jpg

Аха.. мислиш на онаа Социјална мрежа, каде сега сите се андерграунд – длабоки интелектуалци, и сега главен и неминовен услов да те прифати „заедницата“ е да кажиш дека овие на Фејсбук се тешки глуперди и дебили; Да одиш на Твиитап – Твитер збиранките, каде пак мора да имаш спремено бар дваесе урбани фори, да климаш  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Sponsors

  • Лиценца

    Creative Commons License
    Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
    Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
  • Пик

  • Категории

  • Архива