Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Archive for the ‘Став’ Category

ТреЊерката

clipped from www.netpress.com.mk Сведокот Елмази Јусуфи од скопското село Љуботен, кој денес дава исказ на судењето против Љубе Бошкоски и Јохан Тарчуловски во Хаг, и замерил на адвокатот Едина Рашидовиќ зошто го бранела поранешниот македонски министер за внатрешни работи, а е муслиманка За тоа колку е во ред да се земе исказот на сведокот како  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Маскарада

Во аголот счучурено молчи една душа и туѓи акорди слуша (пушти). Во аголот спроти мене счучурено молчи уште една душа… и таа туѓи акорди слуша. (пушти). Држат по еден инструмент во скутовите и по една маска – го освојуваат просторот. Просторот е личен. Не од лична природа, туку е личен од убавина. Имаше и еден  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Блогосферата возвраќа

Во најновиот број на „Фокус“ во рубриката Писма со наслов „Блогосферата возвраќа“, објавен е мојот пост кој беше реакција на двојните аршини на професорката Билјана Ванковска за блогосферата. За тоа, дали треба или не треба да го испратам мојот пост до редакцијата на Фокус имаше различни мислења од колеги блогери. Го испратив, за да не  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Професорице грев градиле

Me me… oh pleace molest me! Добро бе, кога учев јас средно, освен една, другото се бабишта беа. Да ти ебам генерацијата експериментална и насочена, ни ебаа мамата во секој поглед. Не за друго, да не се разбериме криво, него… Убаво е бе да си се загледаш во една пристојна професорка што држи до себе  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Наука и Неука

МИА јавува дека денес календарски започнува пролетта. И шо сега? – си велиш. Зар треба новинска агенција да ја најави пролетта за таа да дојде? Заебанцијата било во тоа што: clipped from www.mia.com.mk … Тоа е последен пат во овој век пролетта да почнува на денот што основците го учат како првиот ден на пролетта.  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Околу двојните аршини на нашите политичари е банално да се дискутира, но кога таквата појава ќе го зарази и оној интелектуален капацитет кој (треба) претставува главен коректор на политиката и е одраз на интелектуалната сила на државата, е тогаш мора да се алармира дека нешто е ептен труло во Државата ни Македонска. Ќе се позанимав  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Sponsors

  • Лиценца

    Creative Commons License
    Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
    Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
  • Пик

  • Категории

  • Архива