Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Archive for the ‘Раскази’ Category

Очи широко затворени

Стоев на периферијата од дрвената бина поставена специјално за митингање, а мене се тоа ми личеше на тинкање Едно загреано старо ми пријде и ме гледа во очи, страшно беше тоа старото со очите закрвавени дали од знамињата или од лиглињата искачени на бината, а мене. дали од страв или од јад ми ги потекоа  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

ЈАС(ЛИ)

Комоцијата му ги диктираше неминовните природи. Накиснат; абе каков накиснат – искиснат бев. Заслепен; ма какви заслепен – слеп бе, ќорав – мрак. Замислен; кој ти имаше време за мислење – давај лапачка ваму. А тоа – што да ти кажувам: едно црево, провиснало и се стиснало и шиба ли шиба, што алкохолно-никотинести непроветрености, што  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Кома

Слушаше гласови како промаја: -“350… еееј, за 350 заебани денари”! -“Доттука стаса”!? Имаше завршено средно мизерно пред петнаесетина години. Денес од сопствената незадоволност, падна во бесознание. Во бунилото маката му се омачи и му роди 350 гладни маки. Маките му се виде дека се 350 денари, уствари сé му се гледаше 350 ден. Сега имаше  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Неговиот череп ги задоволуваше неговите потреби, а тоа беа тие, тоа беше тој: “SS”- овец, тиран од Аушвиц. Едно мрачно пладне (какви што впрочем беа сите), трчајќи по тремот за да не пропушти да им го даде оводневното следовање на проѕирните ветрушки- се лизна и акна: “SCHEIZE”!- онака надуен истркала сочно од уста в уста  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Sponsors

  • Лиценца

    Creative Commons License
    Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
    Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
  • Пик

  • Категории

  • Архива