Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Archive for the ‘Поезија’ Category

Жими тилов

Барав да видам лице видов тил барав сеќавања барем видов тил барав дури и да не најдам видов тил да, барав и тил лицен видов тил тилен натилен побарав да се видам  паднат ме гледаа огледала две огледала едно наспроти друго не се гледаа тие туку мене тие беа тилни левото блееше во десниот одраз  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Пали-Гаси

Кога се ќе се собере и одземе, животот е како сијалица. Не има, па не нема; клик-клак; штрак-штрак. Штраканици сме нашлакани од двете основни бои (црна и бела). Бараме спектар, а се давиме во сивило. Како ли само им успеало да се измиксираат?… На крајот останува само „Sepia“ како трага на она што сме биле.  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Тој Јуриј Г.

– Оваа поза и проезија(како што тој милуваше да ја категоризира) ја посветувам на мојот пријател по мисла и збор Горан Иванов Крстевски 1971- 2003 Еден здив средба еден збор како Тор Две раце желба четири очи како Ра Една клупа души осум усти две уши Две мисли а една е иста четири ѕида како  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Молк

Ниеден звук, глас, не може да биде слушнат се додека некој не почне да слуша. Молк. Предлог? Констатација. Тишина… Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели Tweet

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Бистра солена капка… копа. Копа по трагите од покосениот цвет со иронија и стрес на циникот не го признава зборот дело што е со талог од понорни сили и тежнеат во цреша, а таа е црвна… (пиздае матер) Земиме со срж од девица низ раскошот на рајот од бањи со морничава крв и врела со  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Не е еротика, ама јако беше

Влага лие ко прилив на дланот Се мие ладно во мраморот лелек пред прсти во тињата и назад прстенот грби – лелек погоден без сјај Здрвен со сила буден од цитати мрсни виуглаво исправа гради и крили со плач Во сенка и сува надеж ѕирка од врелото му легло депримира болно во празно а далеку  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Sponsors

  • Лиценца

    Creative Commons License
    Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
    Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
  • Пик

  • Категории

  • Архива