Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Archive for the ‘Поезија’ Category

В*******

Солзи од вино не знае за студенило да црното сака собна температура а јас сакам црно тешко темно аголов каде се скрив да наздравам нема за што ќе спијам лажев пиев за мене мислев на тебе чисто другарски се скрив плачев со солзи од вино ги нема тоа виното ги стопи во стих на собна  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Сме

Нешто капна Дождот го изми  моето лице а телото а душата Оставам да свети камарата е повторно тука а ти а јас дупка во ѕидот каде сме Во душата безтелно накамарени страсно наколеничени Заедно сме извеани оддувани надувани а не сме Што сме (за тебе, ти ветив) Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

It’s cold outside

Didn’t use a blade A bullet, or a gun. You poisoned the moonlight. It was cold outside, The nigh love died, On the night you murdered love ( го најдов фино спаковано тука ) Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели Tweet

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Мадина… има Станка

Да се носат мадина е една, а да се имаат и да знаеш да се носиш со  мадлестата ситуација е сосема друга работа. Кој ја има привилегијата на мадлест човек? Оној со потечени мадина? Оној кој ни ги потекува? Gjurić Stanka знае да ги ланча и да е мадлеста истовремено (клипот трае 2мин. и 31  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Се Блого-зацапав… пак

ПЛАСТИЧЕН ОБИД ЗА САМОУБИСТВО Сакам нов газ и нови цицки нов мозок нова јас додека го планирам совршеното самоубиство додека театарски го поставувам мизансценот на мојот иден погреб само за да ги замислам хипер-реално лицата на сите кои ме оплакуваат на сите кои констатираат колку генијална поетеса сум била а всушност плачат над сопствениот кукавичлук  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Елегија за мојот мозок

Зошто, о зошто е вистина вистина е, о зошто ама е се борам, о зошто ама не па признал ти или не Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели Tweet

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Sponsors

  • Лиценца

    Creative Commons License
    Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
    Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
  • Пик

  • Категории

  • Архива