Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Archive for the ‘Поезија’ Category

Ма дај

tumblr_lytskoHmv71r6i8sd

Ако сега пишував во стихови, ќе пишев  – кога сега би напишал стих. А, кога би пишувал стиховито, ќе мислите – еве го, пак инсомничав . Ма дај?! Моите стихови никогаш не би ги оптеретил со тебе. Можеби со тебе? Ма дај?! Ако се оптеретиш доволно, или ќе се самопарафразираш, или ќе ги броиш табовите,  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Extra ball

extra

Сакаш гу-гу, пу-пу, пу-пи сакаш дај да видам, на да видиш сакаш доктор и сестра, мама и тато Сакаш да вадиме цувки сакаш џамлии да тркаламе сакаш да играме морт или сакаш на пирли сакаш со тегет кецеља сакаш по ОТО и Домаќинство сакаш на екскурзија или сакаш на матурска Сакаш фрустрирачко-домаќински сакаш кицошки галантно-академски  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Илјада

iljada

Сакаш да ти напишам илјада стихови а ни една песна или бараш илјада песни без стих можам и двете да ги римувам но тогаш Ромул ќе е без Рем … Рим ќе го пуши а Ромео и Јулија ќе собираат печурки на дното на Lago di Garda поевтино ќе им е ха ха ха… Газданов  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Онака

lock

да читнев сакам онака не обавезно ќе те пишам тогаш онака не обавезно да искрвариш в рака онака не обавезно ќе одам од квака на квака онака не обавезно да молам да молиш онака не обавезно ќе се створиш онака не обавезно… Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели Tweet

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Линк/аш

Линк: – Алка, врска, однос, поврзувач, спојува, врзува… Врзи се, поврзи се, линкај, имај врска, дај врска… Не биди безврска бе! Инаку ќе го видеше овај безвезе пост жими пимпеков. А и пимпек немаше да знаеш што е ако не беше линкот што те доведе. Линкаш, а? Тоа на што кликаш е линк. Некој го  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Екстаза

О! О-о-о! О-о-о! О! О[o]O! O-o-o-o! O-o-o-o!!! O? O-o-o. O-o-o. O! O.O.O..O-o-o! O. O? O! O-O-?! O-o-o!O-o-o! O-o-o-o! O! O! O!!!! O! O-o-o-oo-o-o-o. o-! O! O! OOO!!! OOOoooo! O-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o!!!!!!! O! O! O! O-o!! OOO!!! O-O-O! OO! Превод од руски: Рибаро Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели Tweet

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Sponsors

  • Лиценца

    Creative Commons License
    Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
    Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
  • Пик

  • Категории

  • Архива