Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Archive for the ‘Медиуми’ Category

Америте и Ние

clipped from komunikacii.net По релативниот успех на својот документарен филм „An Inconvenient Truth“ бившиот потпретседател и претседателски кандидат во САД, Ал Гор (Al Gore), повторно „се амбицира“ да направи нешто ново и супер-демократски по што ќе биде запомнет (а не по изборите во 2000 г.), а овој пат тоа е телевизија чија програма би била  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Мадина… има Станка

Да се носат мадина е една, а да се имаат и да знаеш да се носиш со  мадлестата ситуација е сосема друга работа. Кој ја има привилегијата на мадлест човек? Оној со потечени мадина? Оној кој ни ги потекува? Gjurić Stanka знае да ги ланча и да е мадлеста истовремено (клипот трае 2мин. и 31  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Туризам или нацизам

Го препознав човеков. Пред некоја година нè шеташе со кајчето околу Свети Наум во Охрид. Доста интересен човек: – знаеше многу пиказни, имаше стил на раскажување и  ме натера да уживам во прошетката… – Браво, човекот си го знае занаетот – помислив. За секој патник изгледа има спремено посебна приказна. Овај пат изгледа ја раскажал  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Sponsors

  • Лиценца

    Creative Commons License
    Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
    Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
  • Пик

  • Категории

  • Архива