Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Archive for the ‘Култура’ Category

Едноличноста на утрата копирани како мое секојдневие, беше болна… Беше болна, зашто кертриџот беше препотентен и непрестануваше да го храни чувството на бескорисност. Тоа чувство што оправдано ме обземаше присвојувајќи си ја улогата на печатач, имаше стремеж да згасне со доаѓањето на 20 часот (со почетокот на првата претстава)… но што по завршувањето на претставата?  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Пороен дожд ја измива улицата Кратерот се гости со неговите сеќавања Асфалтот плачи по својата целост Јас сум на годишен курс по велеслалом, а треба да полагам за слалом – дотолку се нагостиле кратерите Од толку гостења, како јас да сум им на гости Иако неканети фрлаат чифтиња Градоначалникот го полни стомакот, дождот – дупките  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Во аромата од тутунот се помеша гужвата од гостинот и темнината од ноќтта. Тутунот е исконот на напатените ми сограѓани, гостинот е паталникот на сродната ни душа, а темнината ни е друшка и повез на одродената ни радост.Тие во едно, иако можеби чудно се мојот град тие се ние, тие сум јас. Гостинот уште се  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Деновиве, на пеколниве горештини кои некогаш се нарекуваа пролет, а денес  само календарски се идентификуваат со пролетта, зашто наликуваат на афричко лето, освен топлотен ме потресе уште еден ШОК. Македонскиот Театарски Фестивал “Војдан Чернодрински” во Прилеп е истовремено со предизборната кампања за парламентарните избори. Еве зошто тоа е шок… Единстевена, пред сé медиумски и  донекаде  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Sponsors

  • Лиценца

    Creative Commons License
    Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
    Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
  • Пик

  • Категории

  • Архива