Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Archive for the ‘Колумни’ Category

Реума

Од линк на линк, вјавнав валиспетот за да стасам до вистинскиот линк и… БААППП… глем катанец и над него лист?! Се пулам да видам колку кажува сато кај мене и гледам вели 11:05. Се пулам пак во вратата и… врата ко врата, затворена. Се налутив пес и сакав да ја акнам. Ај, си викам, шо  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

DEPECHE MODE – најдолгиот ден

Денес (21.06.2006) е најдолгиот ден во годината. Имав уште една пробдеена ноќ, а сега е  4:00 часот. На Пеко му се скрши шофершајбната и ми прати абдал таксист. Абдало мрчи со немање на работа и ниски тарифи уште нетргнати за Скопје. Денес е денот Д, денес е денот за DEPECHE MODE. Јас и Ана, Златко,  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

(Ненад му говори на Дејан Лилиќ за улогата на Ојдип во Ојдипус Тиранус Софоклеус, извадок од текстот Ангел – чувар од Зоја Бузалковска; Ненад Стојановски – Споменар) … –   Слушај. Теоретски, јас би можел да ја одиграм оваа улога стопати подобро од тебе, зашто имам огромно искуство. Но, не можам да ја имам твојата младост,  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

(Два автобуси се спремни за  Скопје за претставата во Драмски – “Купiдона”.. Тргнува еден –  толку бевме, не собра сите) …. Терај мајсторе, се забајвме! Од 20:00 часот  почнувала, а не како што и кажав на милозвучна од 21:00. Тој, шоферот на автобусот беше едно мртво ладно типче и душата му ја изваде на водачот  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Едноличноста на утрата копирани како мое секојдневие, беше болна… Беше болна, зашто кертриџот беше препотентен и непрестануваше да го храни чувството на бескорисност. Тоа чувство што оправдано ме обземаше присвојувајќи си ја улогата на печатач, имаше стремеж да згасне со доаѓањето на 20 часот (со почетокот на првата претстава)… но што по завршувањето на претставата?  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Пороен дожд ја измива улицата Кратерот се гости со неговите сеќавања Асфалтот плачи по својата целост Јас сум на годишен курс по велеслалом, а треба да полагам за слалом – дотолку се нагостиле кратерите Од толку гостења, како јас да сум им на гости Иако неканети фрлаат чифтиња Градоначалникот го полни стомакот, дождот – дупките  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Sponsors

  • Лиценца

    Creative Commons License
    Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
    Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
  • Пик

  • Категории

  • Архива