Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Archive for the ‘Колумни’ Category

Швејк

Svejk vo vtorata svetska vojna plakat

Ја гледавте ли „Швејк во Втората светска војна“ од Брехт, а во режија на Мартин Кочовски и Прилепскиот Театар? Летаа шамари, директни тупаници во размрсулавените носеви летаат, и тоа на сред Прилеп, во закрпената театарска сала на „Војдан Чернодрински“. Вистина е! На клоци бевме кренати. Како мрши, како зомби тетерави изгубени во простор-времето нè напика  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Обрачот

Roberto Belicanec

Како и твоето, така и нашето маало си имаше маалски силеџија. Овој – нашиов, не беше голем и незграпен по раст, но имаше двајца големи браќа шо не тероризираа константно. Ние имавме околу 11 години, а тие – Кусио, Селото и Целе, ни го земаа џепарлакот секогаш кога че не начекаа сам-по-сам. А, нè начекуваа често.  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Табу #protestiram

sit-down-shut-up-season-1-episode-5

“A taboo is a strong social prohibition (or ban) relating to any area of human activity or social custom that is sacred and forbidden based on moral judgment and religious beliefs.” – Википедија Ако за социјалните мрежи и дел од традиционалните медиуми темата #protestiram  е главен настан, тогаш зошто Протестите се табу кога се работи за јавните личности, експонирани (т.е. експлоатирани) медиумски  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели
21-06-10cicki1

Предизборна медиумска калакурница 2011, би бил поднаслов на постов. Што се случува: Во 5 минути до 12 часот, се сменуваат правилата на маркетинг огласувањето. Во 4 до 12 се бараат оправдувања. Во 3 до 12 се објавуваат промените. Во 2 минути до 12, веќе се чувствува мирисот на кешот. Во една минута до дванаесет, ништо  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Се/Сè сјебавме

Fuck_The_World_by_misledfury

Дајте да се регрутираме, зашто не се издржува веќе. Да се организираме за да ја досјебиме до даска планетава и тоа одма и сега.. Taа нас ќе не ограничува во фрустрации маме и ебем. Шо се умислува бе таа, да не‘ е единствена, да не‘ и се скрши алот ако и го бапниме цел нуклеарен  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Мојот вик

Ви заличуваат ли не еволуираниве од погоре на некого? Ќе ве молам! Ќе ми помогни ли некој да мултиплицирам 120 од овие погоре на сликиве за да ги трампам со животинкине кои какат во објектот на ул. 11-ти Октомври бб. Прашуваш – што ќе ми се животинките и зошто трампам неколку сликички од животинско царство?  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Sponsors

  • Лиценца

    Creative Commons License
    Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
    Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
  • Пик

  • Категории

  • Архива