Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Archive for the ‘Интервјуа’ Category

16636_202360177916_3586811_n

Ова е прв прилог/интервју со мене од некој прилепски медиум. Она – урбан херој, е уметнички впечаток на уредникот, да си немаме забуни и да не ствараме обврски (смајли). Фала 10без10! … Јане Рибаро, во Прилеп колку го знаат – толку не го знаат, што не е случај ако гледаме подалеку од Прилеп. Човекот од  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели
net-activism

Имајќи го во предвид фактот дека денес социјалните мрежи се достапни за секого и секој може да си дозволи пристап до мрежата, што мислите, дали лесната достапност до ваквите медиуми влијае за кревањето на свеста кај граѓаните? Достапноста сама по себе не значи дека влијае на свеста. Таа е само една иницијална нишка, која треба  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Интервју за Шило

shilo vesnik intervju

Интервју со мене во ноемврискиот број  (2010 година) на австралискиот магазин на македонски јазик – Шило. Блогосферата – тоа е една турлитава зачинета со докторски рецепти, крчкана во интелектуална тава, на тивок оган во народната кујна, а консумирана од сите подеднакво и различно. Некој, макал, некој сркал, друг се накапал, но сите останале и доволно сити  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели
ribaro na it.

Ова се прашањата: – Зошто ја одбра видео формата за изразување, видео блог наместо стандарден блог? Дали тогаш мислеше дека луѓето повеќе ќе гледаат одошто да читаат? – Зошто одбра алијас, дали Рибаро на веб е различен од Јане Ѓорѓиоски? Какви се реакциите на луѓето кога ќе го сретнбат Рибаро? – Дали во Македонија е  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели
PIC_0459

Основно е да имаш желба, софтвер, простор за хостирање и постирање, а сé друго е на совеста на бабарогите, сеништата скриени во плакарите и на монтипајтоните што ги носиме со себе. Токму тоа ми прави најголемо задоволство, а особено аудиоактерската изведба кога си седам дома и реплицирам со мониторот по 120 пати за два реда  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели
korica-3-1-1

http://Како се злоупотребува интернетот за политички цели.com Рибаро: Денес е многу тешко да замолчиш некого на Интернет, а уште потешко е да се најде некој кој има да каже нешто. Пред околу 4 месеци македонската јавност буквално ја размрда еден клип на македонски блогер, објавен на јутјуб – „ Именденска б.б“ – линк, во кој  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Sponsors

  • Лиценца

    Creative Commons License
    Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
    Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
  • Пик

  • Категории

  • Архива