Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Archive for the ‘Блогосфера’ Category

Блог катастар

Кога веќе си ги мериме по цел ден, редно е да се навикниме да бидеме: живи, голи, чисти, не искварени, тазе луѓе од пекарата на блогосферава и да станеме чист – интелектуален материјал без можност на доработка и преработка… Да манипулираме со сопствената територија или став, без влакна и страв Како? Замислата е секој блогер  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Воскрес или апокалипса (Web 2.0)

Не ми е намерата да навлегувам во некаква религиозна заврзлама. Јас во основа сум практичен сонувач – оксиморон, но понекогаш знам да сонувам и прераскажам чисто практични работи. (…Хм…) можеби и не се баш само практични?!? Се работи за WEB 2.0. Прашањето е сега дали има потреба да се скептизира еден  револуционерен чекор кон светлата  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Се Блого-зацапав… пак

ПЛАСТИЧЕН ОБИД ЗА САМОУБИСТВО Сакам нов газ и нови цицки нов мозок нова јас додека го планирам совршеното самоубиство додека театарски го поставувам мизансценот на мојот иден погреб само за да ги замислам хипер-реално лицата на сите кои ме оплакуваат на сите кои констатираат колку генијална поетеса сум била а всушност плачат над сопствениот кукавичлук  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Жарко – Зомбификација во овие „зимски“ денови немал друга работа и се „осмелил“ да направи класификација на мак. блогосферата. Се надевам дека немал помош како на фотката па да испобуричкал нешто не намерно. 🙂 Еве ја неговата анализа: Мошне тешко е да се илустрира на кој начин македонската блогосфера ја промовира разноликоста на културните изразувања.  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Идемо даље – Штафета

Тргна штафетата лејдис енд џентлмен и тоа овој пат тргна од далеку. Лорин ја почна и ми ја предаде палката, а јас таков маљкав и не обзирен, ами посесивен, за малку кај мене ќе си ја зачував…  Но ајде со задачата: Имав седум години. Беше лето-мојот прв училишен летен распуст. Во Скопје бев  на болница  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Илуминати по блогосферава?

Не ни знаев јас – така задодан и неУк, дека по блогосценава македонЦка светат такви илуминативно возвишени блогери кои од  „големина“ не ни сакаат да си ја признаат својата присутност. Кај Анти имаше еден многу нормален и информативен пост за трибина – интересна и за блогерите. Ме заинтересира денес, да видам да не се има  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Sponsors

  • Лиценца

    Creative Commons License
    Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
    Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
  • Пик

  • Категории

  • Архива