Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Archive for the ‘Блогосфера’ Category

Блогосферата возвраќа

Во најновиот број на „Фокус“ во рубриката Писма со наслов „Блогосферата возвраќа“, објавен е мојот пост кој беше реакција на двојните аршини на професорката Билјана Ванковска за блогосферата. За тоа, дали треба или не треба да го испратам мојот пост до редакцијата на Фокус имаше различни мислења од колеги блогери. Го испратив, за да не  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Околу двојните аршини на нашите политичари е банално да се дискутира, но кога таквата појава ќе го зарази и оној интелектуален капацитет кој (треба) претставува главен коректор на политиката и е одраз на интелектуалната сила на државата, е тогаш мора да се алармира дека нешто е ептен труло во Државата ни Македонска. Ќе се позанимав  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Коментар или дебата

clipped from vbb.blog.com.mk Даље, за какви „лонг – терм“ солуции зборуваш? превише очекуваш од еден личен блог. Нит иам идеја што да ти кажам, нит иам влијание на работите, а на крају краева нит сум должен. Да имав ја „лонг т’рм солуш’нс“ сеа ќе бев на Хаваи под сунцобран а не да се објаснувам тука  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Ивица Боцевски

Како еден од најголемите критичари на ставовите на Ивица Боцевски морам овде (бидеќи неговиот блог е замрзнат) да  го дадам мојот последен коментар, а во врска со неговото назначување за портпарол на Владата на Република Македонија. Значи вака почнав да пишувам коментар кај него, ама не можев да го испратам: Ццц… таман се наоштрив (се  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Born different

Деновиве бев посматрач на многу жустри полемики кои воглавно се водеа кај Сатаниел и Femgerila. Темата беше вечна: хомосексуалност, хомосексуалци, хомофобија, потекло и ти реков ми рече муабети. Врзано за таа дискусија на блогот Веб сајт на денот наидов на многу интересна страница за тоа: кога и што ја определува сексуалната ориентација. – Сајт ко  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

БлогРол – Пријатели

Еден пријател, пред неколку месеци, го затвори својот блог и најави преселба. Тогаш на мое барање ме извести за новата адреса и ме замоли да не го ставам во блог ролот „пријатели“. Се прашував зошто? Но, еве дел од оригиналниот негов меил: clipped from us.f377.mail.yahoo.com Vidi vo vrska so linkanjeto. Ovoj blog e po malku  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Sponsors

  • Лиценца

    Creative Commons License
    Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
    Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
  • Пик

  • Категории

  • Архива