Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Archive for the ‘Блогосфера’ Category

Нарачан пост?

Па мме, сега ли најдоа да се тепаат во Собрание, а ги чекаме, ги чекам едно 16 години да се испокол/вa/ат и да не рајатисаат?! Шо не се степаа кога се пукаше 2001-вата, а? Замисли, тогаш не се тепаа во собранието, тогаш беа конструктивни, свесни за сериозноста на ситуацијата, молим ти се лепо. А сега  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Линк/аш

Линк: – Алка, врска, однос, поврзувач, спојува, врзува… Врзи се, поврзи се, линкај, имај врска, дај врска… Не биди безврска бе! Инаку ќе го видеше овај безвезе пост жими пимпеков. А и пимпек немаше да знаеш што е ако не беше линкот што те доведе. Линкаш, а? Тоа на што кликаш е линк. Некој го  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Штафета – топ 5 музички албуми

Ме снајде тоа да фатална Елена ме повикува да примам штафета за 5 мои топ албуми. И бидеќи сум ептен на трчанович (а не сакам да кварам лепо друштво)  ќе ги нафрлам без разработка,  и по една тема од албумот по мој кеф: Skin – Flashwounds Faithfulness Green Day –  American idiot Boulevard of broken  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Глуп/п/ост

„Има милиони блогери низ светот. Секој со сопствен стил и глас, а сепак само некои се издвојуваат од сите. Овие топ батки се придвижувачи и тресачи на блогосферата. Кога тие зборуваат блог-светот слуша. Ова се 50-те највлијателни топ блогери и ако не сте ги знаеле еве ви шанса да ги запознаете“ – northxeast. Половината од  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

CC – ц ц ц..

Абе, кај дојде мајчин јапонец, кај се запусти, па ни ги разниша информатичките редови? Ако се прашувате што е муабетов, уствари за што се расправа кај Би во нејзиниот пост, поточно во коментарите?… ич не се мачето. Тоа сигурно е некоја од оние веќе видени работи – „си ги мерат на кој му е подолг.“  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

ASN pls.

Се оградувам да не навредам некого уште на почеток, но болката ми е голема и поголема од сите алтруистички идеологии кои ги недрам во душа ми. Имено… Ми потече левото јајце. Како, што…? Еве: Ова е коментарот на ASN оставен во постот на фемгерила Уривање на пирамидата: clipped from femgerila.blog.com.mk …е textbook пример за симулакрум.  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Sponsors

  • Лиценца

    Creative Commons License
    Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
    Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
  • Пик

  • Категории

  • Архива