Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Archive for the ‘Блогосфера’ Category

BlogDay 2009

blogday

What is BlogDay? BlogDay was created with the belief that bloggers should have one day dedicated to getting to know other bloggers from other countries and areas of interest. On that day Bloggers will recommend other blogs to their blog visitors. With the goal in mind, on this day every blogger will post a recommendation  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

За аирлија

strelka

Релација: ribaro.blog.com.mk → ribaro.mk Тука ништо не е објективно, нема тука ни иновации, мудрости… Сè е измислено одамно. Овде, ова, е обид да се прецрта нацртаното, издума думаното, чуе слушнатото, види виденото низ паралелни огледала. Не за да се огледаме, туку да се видиме до каде сме и што уште не сме. А не сме  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели
korica-3-1-1

http://Како се злоупотребува интернетот за политички цели.com Рибаро: Денес е многу тешко да замолчиш некого на Интернет, а уште потешко е да се најде некој кој има да каже нешто. Пред околу 4 месеци македонската јавност буквално ја размрда еден клип на македонски блогер, објавен на јутјуб – „ Именденска б.б“ – линк, во кој  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Влог: Свиркај

Ете бидна. Се решив за влог. Да! Тоа е начинот на кој ќе блогирам (влогирам). Да бев јас некое умно и лично пичлаче ајде и да се испентерам пред камера, ама ваков с-урко, нцк… Затоа решив да се кријам позади разно-разни спакувани сурат ли кутии што ги зајмам од кај што ми чини по нетов.  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Блоговите се ѓубре?

Сум се степал – онака вистински, два пати. Првиот пат беше во ферка (ама здрава тепачка беше тоа и заврши со крвава усна и крвав нос) со мојот тогаш најдобар другар, а вториот пат во една така помасовна тепачка во центарот на Прилеп со епилог од зададено 5/6 бокса… Е сега јас би за првата,  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

МеМе book

Бајкобиограф ја зачна, а мене ме тагна – Аниа која прва зачекори каде што ниеден Македонец немаше зачекорено пред тоа. Стои до главата за слушалките од која навистина не знам зошто, Гоца секогаш се плаши: „Неговото име беше напишано со златни букви на блескавата плоча на темносивиот мрамор. Крајот на неговиот живот беше надворешно токму  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Sponsors

  • Лиценца

    Creative Commons License
    Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
    Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
  • Пик

  • Категории

  • Архива