Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Archive for the ‘Блогосфера’ Category

My Social Network

Milena

За овој наш вмрежен свет. Можеби ова не се рендом избрани статуси од Фејсбук, слики, твитови, но секако имаше материјал за уште 5 пати по толку клипови… Ако некој мисли дека му е нарушена приватноста, нека пиши слободно, во наредното видео ќе го нема 🙂 А зошто да не си направиш и ти “My Social  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели
ribaro na it.

Ова се прашањата: – Зошто ја одбра видео формата за изразување, видео блог наместо стандарден блог? Дали тогаш мислеше дека луѓето повеќе ќе гледаат одошто да читаат? – Зошто одбра алијас, дали Рибаро на веб е различен од Јане Ѓорѓиоски? Какви се реакциите на луѓето кога ќе го сретнбат Рибаро? – Дали во Македонија е  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели
PIC_0459

Основно е да имаш желба, софтвер, простор за хостирање и постирање, а сé друго е на совеста на бабарогите, сеништата скриени во плакарите и на монтипајтоните што ги носиме со себе. Токму тоа ми прави најголемо задоволство, а особено аудиоактерската изведба кога си седам дома и реплицирам со мониторот по 120 пати за два реда  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Ако немаше интернет…

memes-danger

Како ќе беше ако немав интернет? Споделување на ставови и изјави за тоа што значи интернетот за секој од нас. Моето „ако немаше интернет…“ преку видео клип: Повод: 20 години од постоењето на Интернетот. Македонскиот сервис на BBC почна да пишува одредени статии, а почна со Мите. Иницијатор беше Развигор, па ја отвори Дарко, тој  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели
Social_Media

Во петок, 11-ти декември 2009 год. во организација на Центарот за нови медиуми ќе се одржи обука: Основи на Интернет огласување. Наталија Трајчевска и Дарко Булдиоски се предавачите на оваа обука што се одржува во Македонија, поточно во просториите на Клубот на новинари во Скопје. Ексклузивно за овој блог, Дарко Булдиоски – комуниколог и активен  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Блог Маратон на Gadgeterija

blogmaraton_gadgeterija

Што е БлогМаратон? Тоа е луд проект на маратонско блогирање. Кога започнува? Точно на полноќ во петок, Борис, ќе почни непрестано да пишува постови на својот блог и така ќе шпарта по тастатурата се до сабота на полноќ. Која му е целта? Нема цел, ќе го прави тоа што и секојдневно го прави во последните  [ Read More ]

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Sponsors

  • Лиценца

    Creative Commons License
    Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
    Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
  • Пик

  • Категории

  • Архива