Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

ovci-1.jpg

Mи се виде згодна фотографијава во прилог на ситуацијата со фиксната и мобилната телефонија во Македонија.  Може да се искористи како добра основа за рекламирање на телефонските брендови и да се покријат лицемерните кампањи од типот на “Relax” или “Speak Up”. Плескајте во фаца бе брендер-тирани (прикажувајте вакви реклами како на сликава) за помалку да боли. Вака и по џеб и во мозок не ебете.

За да не ми излези муабетов матење празна слама, имам еден предлог.

Како резултат на тоа што мене ме тртат (на моја желба, но немам друг избор) T-mobile, ова ми е зборот:

– Користам постпејд услуга за која плаќам фиксен месечен надомест (без разлика дали ќе ги потрошам или не импулсите), а многу често (со оглед на сегашнава моја ситуација) ми се случува да не ги искористам сите импулси кои во секој случај ги плаќам. Останатите импулси ги трошам така што донирам на некој од телефоните за помош, но и не ретко заборавам, па одат  во неповрат.

Мој предлог е: наместо да ми одат неповрат дадените пари за непотрошените импулси или наместо јас да се мислам на кој од телефоните за помош да донирам, тоа да го превземете вие. Парите од сите корисници кои не ги потрошиле своите импулси а сепак ги плаќаат, да ги донирате во добротворни целе наместо во ваш џеб. Вака би направиле двојна корист:

 • би изградиле подобар имиџ на компанијата
 • трошките од изгубениот профит би биле леб или лек насушен на тие на кои им е неоходен.

Понудата е отворена.

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Би можело да те интересира:

Categories: Став

Коментирај со Фејсбук:

One Response so far.

 1. admin says:

  #
  кибицер напиша:

  Јас ништо не им верувам. Ниту во случај кога се работи за донирање.

  поздрав.
  кибицер
  28 Декември, 2006 – 17:58 | избриши | одговори)

  #
  RIBARO напиша:

  Кибиц мора да иницираме нешто, за кога тогаш да се придвижи. Скепсата е убисвена за мотивацијата… И јас ја имам неизмерно, но без никаква причина, освен лично за моја чиста мисла се обидувам да ја победам. 28 Декември, 2006 – 18:27 | избриши | измени | одговори)

  #
  волан напиша:

  Фотката е навистина интересна … Но јас решив да не бидам баш толаква овца …

  Се одкажав на времето од АДСЛ … се откажав од АСДН … Сеоткажав од две линиии … наместо постпејд фиксен сега имам припејд фиксен таму каде јас ги плаќам сметките кај мене дома и кај мајками …

  Значи припејд фиксен е сепак некакво решение … барем за сите пари што ги плаќам зборувам …
  28 Декември, 2006 – 21:04 | избриши | одговори)

  #
  Lavot напиша:

  охохо Рибар, тоа не се трошки, тоа е огромна сума пари…
  Тоа се милиони евра за консултанти (кои задолжително се од странство), тоа се други милиони за реклами (тука, навистина оправдано) и уште други милиони кои се за донации.

  Значи, со други зборови, бараш волната што ја стрижат офчариве да им биде подарена на гладните и босите…

  Кој овчар би се откажал од волната своја овчешка?
  28 Декември, 2006 – 23:06 | избриши | одговори)

  #
  RIBARO напиша:

  Volan, припејд фиксен ти е добар предлог.
  Лавот, зошто да не дадат дел од волната, ако тоа потоа им оди во корист за зголемување на стадото?
  Тоа е логички пазарен резон.
  29 Декември, 2006 – 13:52 | избриши | одговори)

  #
  Lavot напиша:

  затоа што во Елдорадо сите гледаат да извлечат што повеќе злато (волна)…

  А им се враќа и вака и така….

  Но, доколку конкуренцијата се засили, можеме да очекуваме такво нешто…

  Најнов пример за тоа се печатените медиуми…

  И секоја чест на Рамковски (ама рамковно презиме) за потезите … (туку да не забегувам од темата, мислам дека јасно е што мислам)
  29 Декември, 2006 – 16:02 | избриши | одговори)


Sponsors

 • Лиценца

  Creative Commons License
  Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
  Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
 • Пик

 • Категории

 • Архива