Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Сме

Image Hosted by ImageShack.us

Нешто капна
Дождот го изми  моето лице

а телото
а душата

Оставам да свети
камарата е повторно тука

а ти
а јас

дупка во ѕидот
каде сме

Во душата безтелно
накамарени
страсно наколеничени

Заедно сме извеани
оддувани
надувани

а не сме

Што сме

(за тебе, ти ветив)
Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Би можело да те интересира:

Categories: Поезија

Коментирај со Фејсбук:

One Response so far.

 1. admin says:

  #
  istok напиша:

  …многу лично…
  6 Март, 2007 – 03:52 | избриши | одговори)

  #
  Natka напиша:

  Одлично! Smiling
  Ме наежи! Smiling (Не сум премногу изненадена, претпоставував дека можеш вакво нешто да извадиш од себе, за твој драг човек….)
  Поздрав голем! Smiling
  6 Март, 2007 – 09:51 | избриши | одговори)

  #
  Lucia напиша:

  Ох…?
  Нешто страсно…нешто се случило…?
  Преубаво
  6 Март, 2007 – 10:26 | избриши | одговори)

  #
  е-lady напиша:

  Многу, многу убаво поету Eye-wink..
  Одлично што си го исполнил ветувањето..
  6 Март, 2007 – 10:34 | избриши | одговори)

  #
  Леонова напиша:

  Рибару, изнанадуваш…пријатно Smiling
  6 Март, 2007 – 12:31 | избриши | одговори)

  #
  LOLITA напиша:

  Запеа морето. Рибарот се врати во длабоките води, една рипка го чекаше неговиот шепот да ја врати во соништата. Секоја песна те прави мој Господар. Виртуозо
  6 Март, 2007 – 13:55 | избриши | одговори)

  #
  dr. Max напиша:

  Да се огласи и некој од поЈАКиот пол… Smiling Рибару, нешто во последно време гледам сите сме под влијание на дождови, снегови, романтики… Шо е финтава? Инаку, преубаво напишано…
  6 Март, 2007 – 19:33 | избриши | одговори)

  #
  oksimoron напиша:

  Интригантно Eye-wink
  6 Март, 2007 – 19:37 | избриши | одговори)

  #
  sandraa напиша:

  е ова ме бендиса, убав финиш 9 Март, 2007 – 17:39 | избриши | одговори)


Sponsors

 • Лиценца

  Creative Commons License
  Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
  Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
 • Пик

 • Категории

 • Архива