Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Ribaro koricaОткако Амазонските Прашуми проронаа солзи од цепачите за хартија, а воздух се помалку за цицање, на барање и под силен притисок, како на домашната, така и на меѓународната јавност, мојата книга Од Cabaret до OZ, конечно во електронски формат и слободна за симнување од сајтот на www.cc.org.mk.

Критиката вели: – Видено низ постмодернистичка призма, книгата може да ја сметаме и за структурно разграден роман или новела, а интензитетот на приказните се зголемува прогресивно низ целата книга.
Јбг. и критичарите се живи луѓе и мора од нешто да живеат.

Ако имаш 5 MB за фрлање, клик тука за да ја превземеш книгата.

Додаток: со краток осврт и на: www.metamorphosis.org.mk

www.mk.wikipedia.org

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Би можело да те интересира:

Categories: Култура

Коментирај со Фејсбук:

2 Responses so far.

 1. admin says:

  #
  OGI SINKO напиша:

  Jas si ja imam
  само не ми е потпишана
  15 Април, 2009 – 19:19 | избриши | одговори)

  #
  RIBARO напиша:

  кога те нема таму каде што треба. ај ќе ја завериме и мојата и твојата. 15 Април, 2009 – 19:42 | избриши | измени | одговори)

  #
  oksimoron напиша:

  Симнато Eye-wink
  15 Април, 2009 – 19:54 | избриши | одговори)

  #
  RIBARO напиша:

  thх 🙂 15 Април, 2009 – 20:35 | избриши | измени | одговори)

  #
  батич напиша:

  Што ви е ова и кој си ти човече? 15 Април, 2009 – 21:45 | избриши | одговори)

  #
  его напиша:

  Тој ти е едно полтронче кој порано го имаше, а сега е веројатно на нечиј платен список и си молчи. Замисла, велат немал факс, а ваму продава муда за бубрези 15 Април, 2009 – 21:57 | избриши | одговори)

  #
  батич напиша:

  Хахах му еба Стиховен мајката на вакви неписмени мекотелци како овој RIBARO. 15 Април, 2009 – 22:07 | избриши | одговори)

  #
  ЛУДА ГЛАВА напиша:

  охооо, од кога ја имам книгава…..може ни ти не си ја имал од кога јас ја имам Smiling Smiling Smiling Smiling
  15 Април, 2009 – 22:31 | избриши | одговори)

  #
  nadezna напиша:

  Благодарам Smiling
  15 Април, 2009 – 22:42 | избриши | одговори)

  #
  Внукот напиша:

  Кога прочитав критичар, помислив дека збориш за оние видовитите критичари кои знаат дека книгата ти е за нигде, иако не ја прочитале, ама ти за мене си зборел. Ќе те молам да се извиниш за ваквата директна навреда изречена по аналогија! =))
  15 Април, 2009 – 22:47 | избриши | одговори)

  #
  волан напиша:

  Ај наздравје електронската верзија …
  15 Април, 2009 – 22:51 | избриши | одговори)

  #
  Госпо напиша:

  Воланус ти прво граматика на македонскиот јазик прочитај па после наздравувај за здравје. Smiling
  15 Април, 2009 – 23:08 | избриши | одговори)

  #
  røxy напиша:

  туууу кај најде сеа бре рибарооо во полна пареа работам за спасување на македонецот од пропаѓање во изметна античка провалија како и од надојдените духови на Великиот,букефал и кобилата и други фантоми по флориди и околу.. Ама добро, во паузите ќе се допингирам со глаголните сегрегации , може може Smiling):)
  15 Април, 2009 – 23:19 | избриши | одговори)

  #
  Пцовачиште напиша:

  Рокси да се запали! Вештерка дебеле ружна наркоманка курва ороспија глупача сераторица говно пичка смрдлива стока крава кобила…и така натаки…
  15 Април, 2009 – 23:24 | избриши | одговори)

  #
  Курвоебач напиша:

  Курва во душа е таа бе, другите курви се поштени во душата и алал да им е…оваа Роксана е карактерна курва, бетер од педер у душа е тоа.
  15 Април, 2009 – 23:27 | избриши | одговори)

  #
  ruger напиша:

  одлепи гојава божеее 15 Април, 2009 – 23:28 | избриши | одговори)

  #
  Одбијам! напиша:

  Види вако ја Роксана не би ја ебел ни ако ми се натри на парцелана кај што ќе се гради тоа црквата баш се мислам дал за добра пара би се натртила на сред плоштад, точно на парцелата за градба на црква? Дајем 3000 српских динара! Не за дупење него само за да се натрти така пред народ кој протестира протрив изградба и народ кој е за изградба, а она на средина се трти. 🙂 15 Април, 2009 – 23:31 | избриши | одговори)

  #
  katika напиша:

  Ај честитки…летоска ќе ја читам, сеа немам време ни за мене:) Позз.. 16 Април, 2009 – 04:45 | избриши | одговори)

  #
  RIBARO напиша:

  ЛГ, а затоа мене ми ја немаше на почеток, бар во сигурни рачина била, è.
  Надежна, задоволството е мое.
  Внукот, ти си ја прочитал подобро и од мене, се извинувам за аналогијата..
  Волан, се врати таму каде што и е местото.
  Рокси, може во едната рака да го држиш книџето, а со другата да го зобаш букефал. оставам на покварена машта за функцијата на останатите екстремитети и ментални потенцијали.
  Катика, за во воз е најтаман.

  А, што сега да им каже човек на останатите: курвоебачи, его батичковци, дрмосерци и сл. багра освен фала за кликовите, прашинари, јадни и непрокопсани анонимни црвчичи…
  16 Април, 2009 – 14:39 | избриши | измени | одговори)

  #
  RIBARO напиша:

  Со краток осврт објавено и на http://www.metamorphosis.org.mk
  16 Април, 2009 – 22:52 | избриши | одговори)

  #
  виолетова напиша:

  треба да го има и овој линк од Википедија:
  http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%B4_CABARET_%D0%B4%D0%BE_OZ

  ете Smiling
  16 Април, 2009 – 22:56 | избриши | одговори)

  #
  RIBARO напиша:

  ете 🙂 16 Април, 2009 – 23:31 | избриши | одговори)

  #
  RIBARO напиша:

  бришев неколку последни црвчичи, а ќе ги бришам и натаму. така, да… 17 Април, 2009 – 09:49 | избриши | измени | одговори)

  #
  reminiscencii напиша:

  РИБАРЧЕ

  Топли зраци сончко плиска
  злати брег крај река блиска,
  цел ден здравје, радост носи
  – еј што убаво е рибарче да си!

  Фрлај – тргај, тргај – фрлај
  цел ден мамки разни клавај,
  фрли в тихо, фрли брзјак
  – пола мамка кленот гризнал,
  фрли горе, фрли долу
  мамка нова клавај бргу!

  Фрлај – тргај, цел ден така,
  риба гриза, не се фаќа,
  голема е тоа мака
  но секој занает се плаќа.

  Фрлај – трга, мамки реди,
  сончко весел веќе бледи
  – ден ти минал не си сетил…

  Еј што убаво е рибарче да си! Smiling

  Ете, бидејќи си рибар и бидејќи ја имам твојата книга во печатена форма, оваа песничка за деца, нека стои кај тебе…
  Нека ти се множат книгите, а оваа нека доживее многу симнувања од нетопт и уште неколку изданија…ј
  17 Април, 2009 – 09:53 | избриши | одговори)

  #
  RIBARO напиша:

  Фала literanova, баш фино песниче. детската поезија е чиста, бистра…
  Знам едно срцулесто чупче што во моментов пишува детска книга и знам дека тоа ќе биде најпрекрасната книга зашто таа има такво срце. Голем залак е да твориш за дечина, тие одма препознаваат искреност. Видиш, аналогијата е интересна работа Smiling
  Поздрав, празничен, за тие што слават.
  17 Април, 2009 – 10:37 | избриши | одговори)

  #
  reminiscencii напиша:

  Поздра до срцулестото чупенце и нека ме стави во списокот на оние кои сакаат да ја имаат книгата со посвета… (скромен сум, нели?)
  17 Април, 2009 – 20:09 | избриши | одговори)

 2. Мне интересны ваши мысли, хотя я не со всем согласен.


Sponsors

 • Лиценца

  Creative Commons License
  Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
  Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
 • Пик

 • Категории

 • Архива