Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

МеМе book

Бајкобиограф ја зачна, а мене ме тагна – Аниа која прва зачекори каде што ниеден Македонец немаше зачекорено пред тоа.

Стои до главата за слушалките од која навистина не знам зошто, Гоца секогаш се плаши:

„Неговото име беше напишано со златни букви на блескавата плоча на темносивиот мрамор. Крајот на неговиот живот беше надворешно токму таков каков што требаше да биде, и тоа беше, на крајот од краиштата, победа на оној свет од кој тој си замина пред четврт век. Тоа би можело да се нарече победа на овој свет, но само во случај ако се допушти дека смислата на  зборот „победи“  ги надминува границите на човековиот живот и продира онаму каде нема ни граници, ни живот, ни смисла, ни зборови.“

Црни Лебеди од Гајто Газданов

… А правилата по кои треба да продолжат:

се:

 • земи било каква книга која се наоѓа во твоја непосредна близина, а која има над 123 страници
 • отвори на 123-та страница
 • прочитај ги (не мора на глас) првите пет реченици кои почнуваат на таа страница
 • следните три реченици (после тие пет) запиши ги на блог
 • наведи ја книгата и авторот
 • тагни пет следни блогери
Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Би можело да те интересира:

Коментирај со Фејсбук:

One Response so far.

 1. admin says:

  #
  Емил Ниами напиша:

  Значи ја зедов книгата што ми е најблизу, односно на десктопот од мојот компјутер. Отворив на 123 страница, ги прочитав првите пет реченици и сега ги запишувам следните три:

  Ја ја знаев нејзината похотлива и растеглива кожичка меѓу ноџенцата. Се ебеше строго со млади курои. Оги ја батали пошо сакаше да се посвети на пишуањето.

  „Оги Синко„ by ХулаХопа

  http://www.emilniami.blogspot.com

  П.С: Не ја предавам никому!
  6 Февруари, 2008 – 16:55 | избриши | одговори)


Sponsors

 • Лиценца

  Creative Commons License
  Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
  Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
 • Пик

 • Категории

 • Архива