Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Линк/аш

Линк:
– Алка, врска, однос, поврзувач, спојува, врзува…
Врзи се, поврзи се, линкај, имај врска, дај врска…
Не биди безврска бе! Инаку ќе го видеше овај безвезе пост жими пимпеков. А и пимпек немаше да знаеш што е ако не беше линкот што те доведе.

Линкаш, а?
Тоа на што кликаш е линк. Некој го поставил за да не си без врска. А и ако сакаш да фатиш штрафта од овде, е и тоа е линк.

Линкај, изнаповрзи се
тие што не линкаат
мрзи се
или мразат сè
а мислат…
ма не!!!
Ма безвезе è
нема везе де
а, а, а
кога ебеш-бегеш
линк е?
е тоа краткото
додека ебеш е
а и кога бегеш е линк, ама не ваков!

Имаме ли друг избор?
Да.
Може да си останеме:
Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Би можело да те интересира:

Коментирај со Фејсбук:

2 Responses so far.

 1. admin says:

  #
  katika напиша:

  You’ve got my attention too:)…..шо да е само сами да не се сме де….линк,блинк,винк,тинк мај френд! 20 Септември, 2007 – 04:17 | избриши | одговори)

  #
  ЛУДА ГЛАВА напиша:

  е не ми се верува што си пишувал во 4 саат сабајле Smiling Smiling Smiling Smiling
  ме изнасмеа во 7:47 во облачново утро Smiling Smiling Smiling Smiling
  ај да не испадне дека сум скопска некултура: ДОБРО УТРО Smiling Smiling Smiling Smiling
  П.С. рече *жими пимпеков* -моите 4 смајлиња не вршат работа тука затоа ова ќе го ставам =)) =)) =)) =))-месинџер стаф Eye-wink
  20 Септември, 2007 – 07:47 | избриши | одговори)

  #
  Spartak напиша:

  Линкам рибар, линкам.
  Еве и А1 ја потврди веста за Канада.
  20 Септември, 2007 – 09:02 | избриши | одговори)

  #
  strumjan напиша:

  Во 4 сабајле се топориш како петел со ова линковскава поезија. Ти растопил мозок некој линк или самото ти дојде? 20 Септември, 2007 – 13:33 | избриши | одговори)

  #
  RIBARO напиша:

  Само ми дојде и од каде ви иди мисла дека во 4. сабајлесум пишувал, па програмирано ми беше да се појави тогаш… или можеби не. Smiling
  20 Септември, 2007 – 18:42 | избриши | одговори)

  #
  ЛУДА ГЛАВА напиша:

  не било програмирано! Smiling Smiling Smiling Smiling
  заколни се во елена фаталната ако кажуваш вистина! Smiling Smiling Smiling Smiling
  20 Септември, 2007 – 18:45 | избриши | одговори)

  #
  RIBARO напиша:

  Жими безглавиот анонимус од видеото! Ти бар знаеш во кого се колнам 😉 20 Септември, 2007 – 19:38 | избриши | одговори)

  #
  ЛУДА ГЛАВА напиша:

  ЈАС МОЖЕБИ ЗНАМ, АМА ЈАВНОСТА НЕЗНАЕ Smiling Smiling Smiling Smiling
  подели со останатите Smiling Smiling Smiling Smiling
  23 Септември, 2007 – 08:33 | избриши | одговори)

  • Delores says:

   Ani me hace gracia porque una de mis mejores amigas se llama Ani y tambien la encantan los gatos, y me recuerda mucho a ti, y lo del bizcocho ha sido casualidad de narices, que con tantos bizcochos elijamos el mismo, ésto augura una futura gran amistad, las galletitas preciosas y la fotos me tienes que co…r.nta. una pasada


Sponsors

 • Лиценца

  Creative Commons License
  Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
  Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
 • Пик

 • Категории

 • Архива