Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

Илјада

Сакаш да ти напишам илјада стихови

а ни една песна

или бараш илјада песни без стих

можам и двете да ги римувам

но тогаш Ромул ќе е без Рем

… Рим ќе го пуши

а Ромео и Јулија ќе собираат печурки

на дното на Lago di Garda

поевтино ќе им е

ха ха ха… Газданов

смешката мисли Париз е полжав на Москва

ќе потрошам уште илјада зборови за пар чевли

тоа не значи дека ќе продадам нешто

значи дека 1к зборови отишле у пичку матер

и толку + некое гравче од недоџвакана Орбит

… можеби само два-три не римувани стиха

мислеле да бидат хаику

ги заебала должината

должината секогаш е

заебана семантика

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Би можело да те интересира:

Categories: Поезија

Коментирај со Фејсбук:

4 Responses so far.

 1. боже колку лесно може да склопам неколку Илјада http://bit.ly/WD651 зар ќе им се навратам на… хм, интересно!

 2. kihuPotru says:

  лудница. 🙂
  и да земаш да потрошаш и другите 500 збора
  шо ти остаа да напишеш песна шо и не мора
  да биде песна. и стихови да нема
  па редови да нема сеедно.
  и сто пати јас после уште да дојдам или па
  400
  за секој збор уште по еднач
  секој пат пред да отворам додека чекам таа
  македонската конекција да ме донесе тука
  веќе сам насмеан и подготвен
  да прочитам уште едно ремек дело од песна шо не е песна со 1000 збора од кои песната
  има 1000 аплауза…
  🙂

 3. m says:

  za malku!!!


Sponsors

 • Лиценца

  Creative Commons License
  Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
  Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
 • Пик

 • Категории

 • Архива