Ribaro MK

ништо не е наивно, само така изгледа

За аирлија

strelkaРелација: ribaro.blog.com.mk ribaro.mk

Тука ништо не е објективно, нема тука ни иновации, мудрости… Сè е измислено одамно. Овде, ова, е обид да се прецрта нацртаното, издума думаното, чуе слушнатото, види виденото низ паралелни огледала. Не за да се огледаме, туку да се видиме до каде сме и што уште не сме. А не сме многу што, верувајте. Копајќи низ тоа што уште не сум бил се судрувам со самиот себе.

Да, тука, на овој блог со амбиција за влог се чувствувам како Рибаро – пецарош, ловец на својот улов, на сè што мислам дека ми припаѓа, а ми припаѓа сè! Никогаш зависен, секогаш недоречен и понекогаш суетен, во недостаток на амбиција ринкам во себе за да се насукам подлабоко во Вас, за да скокоткам, искрам, пецкам, море здраво да пенетрирам, онака УХ-АХ во ритам: Туп-Туп-Тупа-Тупа-Туп-Туп-Тап…

Па бујрум, на една чашка различно спакувана искреност.

Ви се допаѓа? Споделете го со вашите пријатели

Би можело да те интересира:

Categories: Блогосфера

Коментирај со Фејсбук:

6 Responses so far.

 1. Јофе says:

  Е ај за аирлија, за убо, за арно…
  Со среќа на новава локација :)))

 2. ribaro says:

  Се поклопија летниве селидби. фала Јофе!

 3. волан says:

  се измори и се испразни … ок ке чекаме …

  • ribaro says:

   а што друго преостанува? 🙂
   Не можам да се вратам во правец, не знам што е…

 4. Katika says:

  It’s done! 🙂

  Ti dobar?

  Pozz..

  • ribaro says:

   Tnx Катика! Јас одличен, ми недостасуваат ноќи… 🙂


Sponsors

 • Лиценца

  Creative Commons License
  Овој блог - дело by ribaro е лиценциран со Creative Commons Наведи извор-Некомерцијално 2.5 Macedonia License.
  Засновано врз работата на блогот: ribaro.mk.
 • Пик

 • Категории

 • Архива